Børnepengekredit – betal med børnepengene nu

Er ungerne vokset ud af deres tøj. Eller mangler der penge til at købe jule- eller fødselsdagsgaver. Så kan børnepengekredit være løsningen. Den gør det muligt at købe ind på forskud for de børnepenge, som du får udbetalt næste gang. Men før du gør det, bør du se dig godt for. Læs her, hvad det er, du skal se efter, før du betaler forud med børnepengene.

Børn er en gave!

Bare ikke, hvis de er vokset ud af tøjet, eller økonomien ikke rækker til at købe dem det til jul eller fødselsdag, som de ønsker sig mest.

Det er her børnepengene kommer ind som en frelsende håndsrækning fra det offentlige.

Problemet er, at de kun bliver udbetalt 4 gange om året – og at det sjældent passer med hverken jul, fødselsdage eller hvor meget ungerne vokser. 

Hvad er børnepengekredit?

Derfor er der flere og flere fysiske og online børneudstyrsbutikker, som tilbyder såkaldt børnepengekredit.

Det betyder, at du kan købe ind på forskud med de børnepenge, som du får udbetalt næste gang.

Derved kan du købe det, du har brug for til dine børn, når de har brug for det – uden at det nødvendigvis betyder andet for dig, end at de næste børnepenge er brugt på forhånd.

For de fleste steder er børnepengekreditten både rente- og gebyrfri.

Hvordan virker børnepengekredit?

Børnepengekredit minder på mange måder om de rente- og gebyrfri lån, du kan bruge til at afdrage dine indkøb over flere måneder, når du handler i butikker og webshops.

Den store forskel er, at i stedet for at du betaler købet tilbage over 4-10 måneder, reserveres hele beløbet på din konto, og trækkes så den dag, hvor børnepengene bliver udbetalt næste gang. Men kun, hvis børnepengene falder inden for de næste 30 dage.

Ellers bliver de trukket via betalingsservice ganske som alle andre regninger, du har sat til betaling. Er det tilfældet skal du forvente, at du skal betale et gebyr for brugen af betalingsservice.

I den slags tilfælde kan du også se frem til at skulle betale rykkergebyrer, morarenter og en dyr, højtforrentet afdragsordning, hvor du har købt for børnepengene, og der ikke er penge på kontoen til at dække tilbagebetalingen.

Læs om renter og gebyrer på børnepengekredit, før du betaler med børnepengene

Der kan dog være flere måder at tilbyde børnepengekredit på end beskrevet ovenfor. Derfor er det vigtigt, at du læser det med småt, inden du bruger muligheden.

For der kan gemme sig både oprettelses- og betalingsgebyrer, som bliver lagt oven i det beløb, du skal betale tilbage. Så har du brugt alle børnepengene på forhånd, rækker udbetalingen fra det offentlige ikke til at dække hele tilbagebetalingen.

Hvor kan du bruge børnepengekredit?

Børnepengekredit bliver mere og mere almindeligt. Så der kommer hele tiden nye butikker og webshops til, som tilbyder denne betalingsmulighed.

Sidst vi tjekkede, kunne du betale med børnepengekredit hos:

  • Luksusbaby.dk
  • Kids-world.dk
  • Babyshower.dk
  • Loukrudt.dk
  • Luksustrollen.dk
  • Minijacobi.dk
  • Smartkids.dk
  • Sovedyret.dk
  • Ovellie.dk

Er din favoritbutik eller webshop ikke på listen? Så tjek betalingsmulighederne, der hvor du handler børnetøj, legetøj og andet udstyr til babyer og børn.