Det korte svar er nej, hvis du forsøger at optage kviklån, selv om du er registreret som dårlig betaler i enten Experian (tidligere RKI) eller Bisnode (tidligere Kreditor Registeret). For opslag hos de to kreditvurderingsbureauer er standard i dag hos alle seriøse låneudbydere på nettet. Men hvad kan du så gøre, hvis du har brug for et kviklån trods registrering hos RKI?
Står du registreret som dårlig betaler hos enten Experian (det som tidligere hed RKI), Bisnode (tidligere Kreditor Registeret) eller et andet af de danske kreditvurderingsbureauer, er det så godt som umuligt at optage et kviklån.
For et kreditvurderingstjek er fast standard hos alle seriøse låneudbydere i dag. Det foregår helt automatisk via et direkte opslag på dit CPR-nummer hos de enkelte kreditvurderingsbureauer. Så der er ikke nogen chance for, at det ikke bliver opdaget – eller at låneudbyderen glemmer det i sagsbehandlingen.
Derfor kan du ikke optage kviklån trods RKI i dag.
Hvordan finder du ud af, om du er registreret som dårlig betaler?
De fleste ved godt, om de er registreret som dårlig betaler. For i forbindelse med registreringen modtager du to rigtige papirbreve med posten. Først med en advarsel om registreringen fra det inkassobureau, som forsøger at inddrage din gæld. Og dernæst fra kreditvurderingsbureauet, når først de har registreret dig.
Skulle du alligevel være i tvivl – eller vil du gerne være på den sikre side – kan du altid tjekke, om du er registreret i Experian (RKI) ved at logge ind på https://dininfo.dk med dit NemID.
Så får du enten at vide, at du ikke er det. Eller kan se, hvem der har registreret dig, og hvor stor din gæld til dem er.
Vil du undersøge, om du er registreret som dårlig betaler hos Bisnode (Kreditor Registeret), kan du tjekke dit CPR-nummer på https://mindbroplysning.dk/ på samme måde.
Hvordan kommer du af med din registrering?
Er du registreret som dårlig betaler, kan du ikke få godkendt din låneansøgning hos nogle af de finansieringsselskaber, som udbyder lån på nettet.
Så har du brug for et kviklån trods din RKI-registrering, er der ikke andet for end at kontakte dem, som har registreret dig som dårlig betaler, og forhandle dig frem til en afdragsordning på gælden.
Så snart du har gjort det, kan du bede dem om at fjerne din registrering hos kreditvurderingsbureauet. Eller kontakte kreditvurderingsbureauet med dokumentation for afdragsaftalen.
Så kan du komme af med din registrering som dårlig betaler – i hvert fald så længe, du bliver ved med at overholde betalingsaftalen.
Derefter kan du søge om et kviklån på ny – og så er det i hvert fald ikke en registrering som dårlig betaler, der er skyld i et eventuelt afslag på lånet.
Sådan finder du det billigste kviklån
Når du er sluppet af med din registrering som dårlig betaler, er det en god ide at ansøge om lån hos minimum 3 låneudbydere.
Derved finder du både ud af, om du kan blive godkendt til lånet, og hvilken ÅOP-værdi du kan få lånet til.
ÅOP-værdien angiver hvor stor en procentdel af det beløb, du betaler tilbage på lånet over et år, der går til renter og gebyrer. Altså er det billigst at låne hos den låneudbyder, som giver dig den laveste ÅOP-værdi på lånet.
For du kan kun få oplyst den ÅOP-værdi, som kommer til at gælde for netop dit lån, ved at ansøge om lånet og give låneudbyderen adgang til oplysninger om din privatøkonomi. Den beregning du kan foretage i låneberegneren på udbyderens hjemmeside, vil giver dig en lavere månedlig ydelse, end du kommer til at sidde for.
Derfor skal du altid søge om kviklånet for at få en ÅOP-værdi, du kan stole på.