Lån med NemID

{{ item.min_amount | money }} - {{ item.max_amount | money }} kr.

Lånebeløb

{{ item.min_maturity }} {{ item.maturity_unit }}

Løbetid

{{ item.min_age }}

Min. alder

{{ item.min_interest | percent }}

Rente


Når du låner penge med NemID, så bekræfter du samtidig hvem, du er. Derfor er det også noget, der i dag kræves af langt de fleste aktører på det danske marked. I et sådant tilfælde er det dog sjældent, at det kræves, at du også skal stille en sikkerhed, som det gør sig gældende, når du låner penge i banken eller hos et realkreditinstitut. Derfor er lån med NemID også noget, der oftest bruges som udtryk for et kortfristet lån, der på en eller anden vis bruges til forbrug.

Når du gør brug af NemID i en låneproces, så bliver det først og fremmest brugt til at lave en kreditvurdering. Ud fra dit NemID kan låneudbyderen nemlig finde dit CPR-nummer og dermed også tjekke, om du er registreret i f.eks. RKI eller deslige. Ikke nok med, at det bliver brugt til dette, så bruges det også som en sikkerhed, når du optager et lån på nettet. Lån med NemID er derfor med til at sikre, at der er tale om et lån, der er ligeså sikkert som at låne i banken.

Samtidig kan du også være sikker på, at det er noget, der sikrer, at der ikke skal bruges unødig tid på papirarbejde, da det hele kan klares online. Derfor er hastigheden også én af de klare fordele ved et sådant lån, uanset om der er tale om et småt eller stort beløb. Med NemID kan du være kreditvurderet som låntager inden for blot få minutter. Dernæst modtager du et lånetilbud, som du kan acceptere, hvis du ønsker – og kort efter er pengene på din konto.

Hvordan er det muligt at optage lån med NemID?

Det er en type af lån, der er muligt, da det ganske enkelt er noget, der giver en vis sikkerhed. NemID er baseret på en teknologi, der går under navnet Public Key Infrastructure (PKI), der er bygget på en lang række af meget avancerede sikkerhedsprocedurer- og politikker. Du får som bruger af NemID udstedt en privat nøgle og et certifikat til en offentlig nøgle, det er dét, du bruger til at logge ind med – og det er kun dig, der har adgang til denne form for information.

Ét af de helt afgørende elementer af Public Key Infrastructure er, at det kun er brugeren selv, der har adgang til den private nøgle. Denne nøgle bliver opbevaret på en central signaturserver, som både driftes og vedligeholdes af Nets DanID A/S. Brugerens nøgle er altid krypteret på professionel vis, hvilket betyder, at den ikke kan anvendes andre steder end på det særligt sikrede kryptografiske hardwaremodul hos Nets DanID A/S – og kan ikke tilgås af tredjepart.

Brugerens adgang til denne nøgle er sikret via en såkaldt to-faktor sikring. Her er der først krævet en personlig kode, der vælges af brugeren selv, men derefter skal du også indtaste en tilfældig kode fra dit nøglekort med engangskoder. Det betyder også, at Nets DanID A/S på intet tidspunkt har brugerens personlige adgangskode, hvilket igen er et aspekt, der er med til at gøre lån med NemID til en 100% sikker metode, der anvendes af stort set alle låneudbydere.

I dag er der tilmed mulighed for at optage et lån ved hjælp af dit NemID fra samtlige enheder, uanset om det er noget, du foretrækker at få klaret fra din PC eller du mener, det er nemmere at gøre brug af enten din tablet eller smartphone til dette formål. Før i tiden var dette dog ikke muligt, da NemID var udviklet i Java, og derfor kun kunne bruges på computeren. Disse begrænsningerne er dog væk og du kan derfor låne med NemID fra alle dine enheder.

Lån med NemID er et meget fleksibelt lånealternativ

I og med, at NemID har gjort det muligt for dig at klare hele låneprocessen på nettet, så er det et rigtig godt alternativ for dig, der ønsker at låne penge her og nu, uanset om du mangler dem eller du blot har fundet et godt tilbud, du ikke vil lade gå til spilde. Samtidig er det også mindst lige så sikkert, som et banklån, men det kræver dog ikke en nær så lang låneproces eller at du skal stille en sikkerhed for lånet, hvilket ofte er med til at trække en låneproces i langdrag.

Tværtimod, så kan du med denne type af lån forvente, at hele processen foregår på hurtig og enkel vis, hvilket du kan takke NemID for. Ofte har du svar på din ansøgning inden for blot ganske få minutter. Hvis du bliver godkendt, så kan du oven i købet også have udbetalt pengene til din bankkonto i løbet af tå timer, hvis du sørger for at søge penge inden for udbyderens åbningstider. Søger du uden for åbningstiderne, så vil det typisk tage et døgn i stedet for.

Derfor skal der bestemt heller ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange fordele forbundet med at låne penge via én af de udbydere, der tilbyder lån med NemID. Siden det er blevet en standard på det danske lånemarked, at du kan søge med NemID, at der sket mange forbedringer. Det er specielt noget, man har kunne mærke på hastigheden, da der er mange udbydere, der har fået sat gevaldig fart på deres låneproces som følge af deres integration af NemID.

Hvad det betyder er, at det naturligvis er oplagt, at du sørger for at holde dig til de udbydere, der rent faktisk giver dig mulighed for at låne penge med NemID. Det er både markant hurtigere, det er meget nemmere og dertil er det også noget, der er en hel del mere sikkert for både dig og for låneudbydere. Derfor anbefales det også, at du kun ansøger om at låne penge hos udbydere med integration med NemID, men det har stort set alle udbydere dog den dag i dag.

Lån med NemID er de nemmeste og hurtigste lån

Der er særligt to klare fordele forbundet med at vælge et lån med NemID. Først og fremmest, så kan du være sikker på, at du vælger en seriøs aktør, hvis de tilbyder brugen af NemID. Det er dog ikke dét, det handler om her. Det handler derimod mere om, at du kan være sikker på, at det er de absolut hurtigste lån, du kan finde på det danske marked. Det skal forstås på denne måde, at du kan ansøge om et lån med NemID og have pengene inden for timer.

Der er rigtig mange, der sætter stor pris på, at de kan få udbetalt deres penge i løbet af kort tid. Ofte er det folk, der mangler penge her og nu, som vælger et kviklån, hvorfor der også er mange, der bevist vælger et sådant lån, fordi de allerede ved, at det går hurtigt. Hvis du oven i købet kan skrive under med NemID, så er det endnu nemmere og det går derfor også hurtigere. Det er ikke kun en fordel for dig, men bestemt også en fordel for den valgte låneudbyder.

Hvem kan få lov til at optage lån med NemID?

Intet mindre end 96 procent af danskerne har et NemID. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at stort set hele den danske befolkning reelt set er i stand til at optage et lån med NemID. I denne forbindelse er det dog værd at huske på, at der naturligvis også stilles andre krav, når du er i færd med at optage et sådant lån. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du vil låne 2.000 kr. til en regning, 15.000 kr. til en rejse eller måske 100.000 kr. til en ny bil.

Det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad de stiller af krav, når folk ønsker at låne penge. Der er mange, der ikke stiller specielt mange krav, men der er dog også enkelt udbydere, der er en kende mere krævende, inden de overfører penge til din bankkonto. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du læser op på, inden du giver dig i kast med at ansøge. Nogle af de mest gængse krav, der går igen hos mange af udbyderne, kan du læse om nedenfor:

  • Alder: Det giver selvfølgelig sig selv, at du være myndig og dermed også fyldt 18 år, hvis du gerne vil låne penge. Nogle steder er kravene dog højere. Det kan være, at du skal være fyldt enten 21 år, 23 år eller derimod 25 år. Det er forskelligt i forhold til både valget af udbyder og hvor stort lånebeløb, der er tale om.
  • Bopæl: Det er desuden også et krav hos stort set alle udbydere, at du har dansk bopæl. Herunder hører det sig naturligvis også, at du skal have et dansk CPR-nummer og dertil også have et aktivt NemID. Sidste del giver selvfølgelig lidt sig selv, da du skal underskrive din låneaftale og dermed tage selve lånet med NemID.
  • Kontakt: Endvidere, så er det også et krav, at du har et dansk telefonnummer og en aktiv e-mailadresse, så det er muligt at komme i kontakt med dig. Det er selvfølgelig en sikkerhed for långiver, hvis du pludselig ikke overholder den aftale, I har indgået om afdrag på lånet eller hvis der er ændringer it. den oprindelige aftale.
  • Indkomst: Der er også flere udbydere, der har krav til din indkomst. Det er dog primært, hvis der er tale om et stort lånebeløb. Det er dog ikke alle, der mener, at det er noget, der skal stilles krav til, hvorfor du også kan finde steder, hvor du kan låne penge med dit NemID, uden at have en fast indkomst i form af f.eks. din løn.
  • RKI: Det er selvfølgelig også kun meget få udbydere på det danske marked, der er interesseret i, at låne dig penge, hvis du står registreret som dårlig betaler i RKI, Debitor Registeret eller lignende. Det kan lade sig gøre, men det er med til at begrænse dine muligheder på meget markant vis.

Det er vigtigt, at du sørger for at læse op på dette, inden du giver dig i kast med at lave en ansøgning. Der er ikke nogen grund til, at du spilder hverken din egen eller långivers tid, hvis du på forhånd ved, at du ikke lever op til de krav, de stiller til deres låntagere. I en sådan sammenhæng skal det dog gøres klart, at hvis du er i tvivl, så er det bedre, at du ansøger end, at du lader være, da det naturligvis er helt og aldeles uforpligtende og dertil også gratis.

Som du også kan se på de krav, der er listet ovenfor, så er det de færreste, der ikke kan få lov til at låne penge hos én af de utallige udbydere, der kan findes på det danske marked. Hvis du selv mener, at du kan leve op til de krav, der er angivet ovenfor, så er det meget begrænset, hvad du ikke har af muligheder. Derfor kan du også være helt sikker på, at du nemt kan finde et godt lån, som du oven i købet kan ansøge om og få godkendt ved hjælp af dit NemID.

I og med, at du heller ikke skal stille nogen sikkerhed for lånet, så giver det blot endnu flere mulighed for at låne penge via et lån, der er optaget med NemID. Hvis du derimod går i banken, så skal det gøres helt klart, at du ikke får lov til at låne penge, hvis du ikke vil eller ikke kan stille en sikkerhed for lånet. Sådan forholder det sig ikke, hvis du låner penge på nettet – og særligt ikke, hvis der er tale om et mindre lån, der ikke lyder på mere end f.eks. et par tusinde kroner.

Hvad bliver et lån optaget med NemID typisk brugt til?

Når du optager et forbrugslån, så er der tale om et såkaldt forbrugslån. Det betyder også, at det typisk er dét, et sådant lån bliver brugt til; forbrug. Et lån, der kan optages med NemID er oftest et kviklån, minilån eller en helt tredje form for rentefrit lån, som der efterhånden findes rigtig mange af på det danske marked. Derfor er det heller ikke vigtigt for långiveren, hvad du har planer om, at skulle bruge de lånte penge til, når de lander på din bankkonto.

Det betyder også, at et sådant lån er ideelt, hvis du pludselig har fået en uforudset regning, hvis du har fundet et tilbud, der simpelthen er for godt til at sige nej til, eller du blot har et ønske om, at forkæle dig selv lidt. Men som følge af, at der ikke stilles nogen krav til, at du rent faktisk skal give en forklaring på, hvad pengene skal bruges til, så kan du i bund og grund også bruge pengene til netop dét, du har lyst til at bruge dem til, uanset hvad, det er.

Hvis du selv har planer om, at skulle optage et lån, der kan bruges til en form for forbrug, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé, at du har fokus på at finde en udbyder, der har integreret NemID i deres låneproces. Det er særligt noget, der er aktuelt, hvis du ved, at du skal bruge pengene her og nu, fordi du skal betale en regning, fordi du har fået et rigtig godt slagtilbud eller at der er en helt tredje årsag til, at det er vigtigt, at processen går hurtigt.

Som der tidligere er givet udtryk for, så kan du være sikker på, at hvis du vælger et lån med NemID, så er der er tale om et sms lån, der bliver udbetalt til din konto i løbet af ganske få timer, hvis du blot sørger for at søge om lånet inden for udbyderens åbningstider. Dertil er det også en klar fordel, at der ikke stilles nogle spørgsmål til, hvad du har planer om, at de penge, du er i færd med at låne, skal bruges til. Du kan frit bruge dem til netop dét, du har lyst til.

De seriøse spillere på markedet tilbyder NemID

Hvis man vælger at tage et nærmere kig ud over feltet af låneudbydere på det danske marked, så er det også meget tydeligt at se, at det er de udbydere, der kan tilbyde NemID til underskrivelse af gældsbeviset er de mest seriøse på markedet. Det er blot endnu en grund til, at det er vigtigt, at du går på jagt efter er de udbydere, der rent faktisk giver dig mulighed for underskrive din låneaftale og klare samtlige aspekter af din låneansøgning online på grund af NemID.

Det er også som følge af dette, at der – med garanti – vil være flere og flere udbydere, der begynder at integrere NemID i deres låneproces i fremtiden. Det kommer ikke til at tage lang tid, inden det er en helt naturlig del af, at låne penge på nettet. På trods af, at NemID har mødt rigtig meget kritik i løbet af de seneste mange år, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er en stor gevinst for det online lånemarked, da det har simplificeret rigtig mange ting.