Lån med NemID

{{ item.min_amount | money }} - {{ item.max_amount | money }} kr.

Lånebeløb

{{ item.min_maturity }} {{ item.maturity_unit }}

Løbetid

{{ item.min_age }}

Min. alder

{{ item.min_interest | percent }}

ÅOP


Når du låner penge med NemID, så bekræfter du samtidig hvem, du er. Derfor er det også noget, der i dag kræves af langt de fleste aktører på det danske marked. I et sådant tilfælde er det dog sjældent, at det kræves, at du også skal stille en sikkerhed, som det gør sig gældende, når du låner penge i banken eller hos et realkreditinstitut. Derfor er lån med NemID også noget, der oftest bruges som udtryk for et kortfristet lån, der på en eller anden vis bruges til forbrug.

Når du gør brug af NemID i en låneproces, så bliver det først og fremmest brugt til at lave en kreditvurdering. Ud fra dit NemID kan låneudbyderen nemlig finde dit CPR-nummer og dermed også tjekke, om du er registreret i f.eks. RKI eller deslige. Ikke nok med, at det bliver brugt til dette, så bruges det også som en sikkerhed, når du optager et lån på nettet. Lån med NemID er derfor med til at sikre, at der er tale om et lån, der er ligeså sikkert som at låne i banken.

Samtidig kan du også være sikker på, at det er noget, der sikrer, at der ikke skal bruges unødig tid på papirarbejde, da det hele kan klares online. Derfor er hastigheden også én af de klare fordele ved et sådant lån, uanset om der er tale om et småt eller stort beløb. Med NemID kan du være kreditvurderet som låntager inden for blot få minutter. Dernæst modtager du et lånetilbud, som du kan acceptere, hvis du ønsker – og kort efter er pengene på din konto.

Hvordan er det muligt at optage lån med NemID?

Det er en type af lån, der er muligt, da det ganske enkelt er noget, der giver en vis sikkerhed. NemID er baseret på en teknologi, der går under navnet Public Key Infrastructure (PKI), der er bygget på en lang række af meget avancerede sikkerhedsprocedurer- og politikker. Du får som bruger af NemID udstedt en privat nøgle og et certifikat til en offentlig nøgle, det er dét, du bruger til at logge ind med – og det er kun dig, der har adgang til denne form for information.

Ét af de helt afgørende elementer af Public Key Infrastructure er, at det kun er brugeren selv, der har adgang til den private nøgle. Denne nøgle bliver opbevaret på en central signaturserver, som både driftes og vedligeholdes af Nets DanID A/S. Brugerens nøgle er altid krypteret på professionel vis, hvilket betyder, at den ikke kan anvendes andre steder end på det særligt sikrede kryptografiske hardwaremodul hos Nets DanID A/S – og kan ikke tilgås af tredjepart.

Brugerens adgang til denne nøgle er sikret via en såkaldt to-faktor sikring. Her er der først krævet en personlig kode, der vælges af brugeren selv, men derefter skal du også indtaste en tilfældig kode fra dit nøglekort med engangskoder. Det betyder også, at Nets DanID A/S på intet tidspunkt har brugerens personlige adgangskode, hvilket igen er et aspekt, der er med til at gøre lån med NemID til en 100% sikker metode, der anvendes af stort set alle låneudbydere.

I dag er der tilmed mulighed for at optage et lån ved hjælp af dit NemID fra samtlige enheder, uanset om det er noget, du foretrækker at få klaret fra din PC eller du mener, det er nemmere at gøre brug af enten din tablet eller smartphone til dette formål. Før i tiden var dette dog ikke muligt, da NemID var udviklet i Java, og derfor kun kunne bruges på computeren. Disse begrænsningerne er dog væk og du kan derfor låne med NemID fra alle dine enheder.

Lån med NemID er et meget fleksibelt lånealternativ

I og med, at NemID har gjort det muligt for dig at klare hele låneprocessen på nettet, så er det et rigtig godt alternativ for dig, der ønsker at låne penge her og nu, uanset om du mangler dem eller du blot har fundet et godt tilbud, du ikke vil lade gå til spilde. Samtidig er det også mindst lige så sikkert, som et banklån, men det kræver dog ikke en nær så lang låneproces eller at du skal stille en sikkerhed for lånet, hvilket ofte er med til at trække en låneproces i langdrag.

Tværtimod, så kan du med denne type af lån forvente, at hele processen foregår på hurtig og enkel vis, hvilket du kan takke NemID for. Ofte har du svar på din ansøgning inden for blot ganske få minutter. Hvis du bliver godkendt, så kan du oven i købet også have udbetalt pengene til din bankkonto i løbet af tå timer, hvis du sørger for at søge penge inden for udbyderens åbningstider. Søger du uden for åbningstiderne, så vil det typisk tage et døgn i stedet for.

Derfor skal der bestemt heller ikke herske nogen tvivl om, at der er rigtig mange fordele forbundet med at låne penge via én af de udbydere, der tilbyder lån med NemID. Siden det er blevet en standard på det danske lånemarked, at du kan søge med NemID, at der sket mange forbedringer. Det er specielt noget, man har kunne mærke på hastigheden, da der er mange udbydere, der har fået sat gevaldig fart på deres låneproces som følge af deres integration af NemID.

Hvad det betyder er, at det naturligvis er oplagt, at du sørger for at holde dig til de udbydere, der rent faktisk giver dig mulighed for at låne penge med NemID. Det er både markant hurtigere, det er meget nemmere og dertil er det også noget, der er en hel del mere sikkert for både dig og for låneudbydere. Derfor anbefales det også, at du kun ansøger om at låne penge hos udbydere med integration med NemID, men det har stort set alle udbydere dog den dag i dag.

Lån med NemID er de nemmeste og hurtigste lån

Der er særligt to klare fordele forbundet med at vælge et lån med NemID. Først og fremmest, så kan du være sikker på, at du vælger en seriøs aktør, hvis de tilbyder brugen af NemID. Det er dog ikke dét, det handler om her. Det handler derimod mere om, at du kan være sikker på, at det er de absolut hurtigste lån, du kan finde på det danske marked. Det skal forstås på denne måde, at du kan ansøge om et lån med NemID og have pengene inden for timer.

Der er rigtig mange, der sætter stor pris på, at de kan få udbetalt deres penge i løbet af kort tid. Ofte er det folk, der mangler penge her og nu, som vælger et kviklån, hvorfor der også er mange, der bevist vælger et sådant lån, fordi de allerede ved, at det går hurtigt. Hvis du oven i købet kan skrive under med NemID, så er det endnu nemmere og det går derfor også hurtigere. Det er ikke kun en fordel for dig, men bestemt også en fordel for den valgte låneudbyder.

Hvem kan få lov til at optage lån med NemID?

Intet mindre end 96 procent af danskerne har et NemID. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at stort set hele den danske befolkning reelt set er i stand til at optage et lån med NemID. I denne forbindelse er det dog værd at huske på, at der naturligvis også stilles andre krav, når du er i færd med at optage et sådant lån. Det er noget, der gør sig gældende, uanset om du vil låne 2.000 kr. til en regning, 15.000 kr. til en rejse eller måske 100.000 kr. til en ny bil.

Det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad de stiller af krav, når folk ønsker at låne penge. Der er mange, der ikke stiller specielt mange krav, men der er dog også enkelt udbydere, der er en kende mere krævende, inden de overfører penge til din bankkonto. Derfor er det også vigtigt, at det er noget, du læser op på, inden du giver dig i kast med at ansøge. Nogle af de mest gængse krav, der går igen hos mange af udbyderne, kan du læse om nedenfor:

 • Alder: Det giver selvfølgelig sig selv, at du være myndig og dermed også fyldt 18 år, hvis du gerne vil låne penge. Nogle steder er kravene dog højere. Det kan være, at du skal være fyldt enten 21 år, 23 år eller derimod 25 år. Det er forskelligt i forhold til både valget af udbyder og hvor stort lånebeløb, der er tale om.
 • Bopæl: Det er desuden også et krav hos stort set alle udbydere, at du har dansk bopæl. Herunder hører det sig naturligvis også, at du skal have et dansk CPR-nummer og dertil også have et aktivt NemID. Sidste del giver selvfølgelig lidt sig selv, da du skal underskrive din låneaftale og dermed tage selve lånet med NemID.
 • Kontakt: Endvidere, så er det også et krav, at du har et dansk telefonnummer og en aktiv e-mailadresse, så det er muligt at komme i kontakt med dig. Det er selvfølgelig en sikkerhed for långiver, hvis du pludselig ikke overholder den aftale, I har indgået om afdrag på lånet eller hvis der er ændringer it. den oprindelige aftale.
 • Indkomst: Der er også flere udbydere, der har krav til din indkomst. Det er dog primært, hvis der er tale om et stort lånebeløb. Det er dog ikke alle, der mener, at det er noget, der skal stilles krav til, hvorfor du også kan finde steder, hvor du kan låne penge med dit NemID, uden at have en fast indkomst i form af f.eks. din løn.
 • RKI: Det er selvfølgelig også kun meget få udbydere på det danske marked, der er interesseret i, at låne dig penge, hvis du står registreret som dårlig betaler i RKI, Debitor Registeret eller lignende. Det kan lade sig gøre, men det er med til at begrænse dine muligheder på meget markant vis.

Det er vigtigt, at du sørger for at læse op på dette, inden du giver dig i kast med at lave en ansøgning. Der er ikke nogen grund til, at du spilder hverken din egen eller långivers tid, hvis du på forhånd ved, at du ikke lever op til de krav, de stiller til deres låntagere. I en sådan sammenhæng skal det dog gøres klart, at hvis du er i tvivl, så er det bedre, at du ansøger end, at du lader være, da det naturligvis er helt og aldeles uforpligtende og dertil også gratis.

Som du også kan se på de krav, der er listet ovenfor, så er det de færreste, der ikke kan få lov til at låne penge hos én af de utallige udbydere, der kan findes på det danske marked. Hvis du selv mener, at du kan leve op til de krav, der er angivet ovenfor, så er det meget begrænset, hvad du ikke har af muligheder. Derfor kan du også være helt sikker på, at du nemt kan finde et godt lån, som du oven i købet kan ansøge om og få godkendt ved hjælp af dit NemID.

I og med, at du heller ikke skal stille nogen sikkerhed for lånet, så giver det blot endnu flere mulighed for at låne penge via et lån, der er optaget med NemID. Hvis du derimod går i banken, så skal det gøres helt klart, at du ikke får lov til at låne penge, hvis du ikke vil eller ikke kan stille en sikkerhed for lånet. Sådan forholder det sig ikke, hvis du låner penge på nettet – og særligt ikke, hvis der er tale om et mindre lån, der ikke lyder på mere end f.eks. et par tusinde kroner.

Hvad bliver et lån optaget med NemID typisk brugt til?

Når du optager et forbrugslån, så er der tale om et såkaldt forbrugslån. Det betyder også, at det typisk er dét, et sådant lån bliver brugt til; forbrug. Et lån, der kan optages med NemID er oftest et kviklån, minilån eller en helt tredje form for rentefrit lån, som der efterhånden findes rigtig mange af på det danske marked. Derfor er det heller ikke vigtigt for långiveren, hvad du har planer om, at skulle bruge de lånte penge til, når de lander på din bankkonto.

Det betyder også, at et sådant lån er ideelt, hvis du pludselig har fået en uforudset regning, hvis du har fundet et tilbud, der simpelthen er for godt til at sige nej til, eller du blot har et ønske om, at forkæle dig selv lidt. Men som følge af, at der ikke stilles nogen krav til, at du rent faktisk skal give en forklaring på, hvad pengene skal bruges til, så kan du i bund og grund også bruge pengene til netop dét, du har lyst til at bruge dem til, uanset hvad, det er.

Hvis du selv har planer om, at skulle optage et lån, der kan bruges til en form for forbrug, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en god idé, at du har fokus på at finde en udbyder, der har integreret NemID i deres låneproces. Det er særligt noget, der er aktuelt, hvis du ved, at du skal bruge pengene her og nu, fordi du skal betale en regning, fordi du har fået et rigtig godt slagtilbud eller at der er en helt tredje årsag til, at det er vigtigt, at processen går hurtigt.

Som der tidligere er givet udtryk for, så kan du være sikker på, at hvis du vælger et lån med NemID, så er der er tale om et sms lån, der bliver udbetalt til din konto i løbet af ganske få timer, hvis du blot sørger for at søge om lånet inden for udbyderens åbningstider. Dertil er det også en klar fordel, at der ikke stilles nogle spørgsmål til, hvad du har planer om, at de penge, du er i færd med at låne, skal bruges til. Du kan frit bruge dem til netop dét, du har lyst til.

De seriøse spillere på markedet tilbyder NemID

Hvis man vælger at tage et nærmere kig ud over feltet af låneudbydere på det danske marked, så er det også meget tydeligt at se, at det er de udbydere, der kan tilbyde NemID til underskrivelse af gældsbeviset er de mest seriøse på markedet. Det er blot endnu en grund til, at det er vigtigt, at du går på jagt efter er de udbydere, der rent faktisk giver dig mulighed for underskrive din låneaftale og klare samtlige aspekter af din låneansøgning online på grund af NemID.

Det er også som følge af dette, at der – med garanti – vil være flere og flere udbydere, der begynder at integrere NemID i deres låneproces i fremtiden. Det kommer ikke til at tage lang tid, inden det er en helt naturlig del af, at låne penge på nettet. På trods af, at NemID har mødt rigtig meget kritik i løbet af de seneste mange år, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er en stor gevinst for det online lånemarked, da det har simplificeret rigtig mange ting.

Der er flere danskere, der i mange år har troet, at det har været langsomt og rigidt, at skulle låne penge på nettet. Der bør dog ikke være nogen tvivl om, at det ikke forholder sig således. I løbet af de seneste år er der dog meget, der har ændret sig, når det kommer til at skulle lån penge på nettet. Det er kun noget, der er til stor fordel for netop dig, da det er noget der har været med til at gøre det nemt for dig at låne penge. Derfor kan det også klares i løbet af kort tid.

En stor del af de personer, der vælger at låne penge på nettet i stedet for at tage fat i deres bank har også et ønske om, at det er noget, der kan klares hurtigt. Enten fordi de ganske enkelt ikke har lyst til at bruge for meget tid på det eller fordi de har brug for penge her og nu, hvad end det er til at betale for en regning, der pludselig er dukket op hos dem eller de derimod har fundet et godt tilbud, der simpelthen er for godt til at sig nej til og som de ikke vil gå glip af.

Er det vanskeligt at låne penge på nettet?

lån pengeDu kan nemt låne penge på nettet. Det er hverken noget, der tager lang tid eller noget, der er vanskeligt. Det er tilmed noget, du kan gøre direkte fra de fleste enheder. Hvad end du har lyst til at glæde familien med en lækker ferie til en eksotisk ø, om du vil overraske din kæreste med en lækker middag med det hele, eller du derimod har en regning, der skal betales, så kan du finde frem til et stort antal af låneprodukter ved blot et par enkelte klik med din computermus.

I og med, at der er tale om et marked, der er vokset på markant vis i løbet af de seneste år, så kan du også være helt og aldeles sikker på, at det kan være svært at finde hoved og hale i den store jungle af lån penge. Det er heldigvis noget, vi har gjort nemt for dig, da du her på siden kan finde en god oversigt over samtlige af de aktører, der i dag kan findes på det danske marked og de lån, som de tilbyder til deres danske kunder, hvorfor det også er relativt nemt at låne penge.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange danskere, der mener, at det er svært at finde det helt rette lån for deres vedkommende. I en sådan forbindelse er det også værd at understrege, at der er mange aspekter, du skal have fokus på, hvilket er noget, der kan være svært, hvis du ikke har erfaring med det eller hvis du ikke kender til de mange begreber, der adskiller de mange lån på og som du dermed også skal bruge til at sammenligne dem med.

Du kan låne penge helt uden at stille sikkerhed

Én af de helt store fordel ved at lån penge på nettet er, at det er muligt for dig at låne penge uden at skulle stille en sikkerhed for dig. Det sikrer dig, at der ikke er tale om et lån med et væld af krav og forpligtelser. Hvis du ikke har lyst til at skulle bekymre dig om, at skulle stille en sikkerhed i form af enten dit hus, din bil eller noget helt tredje. Det kan nemlig betyde, at du i tilfælde af, at du ikke kan betale din gæld, skal aflevere det, du har stillet i pant til din debitor.

Nogle enkelte steder stilles der dog krav til, at du er villig til og kan fremsende en form for dokumentation på, at du har en fast og stabil indkomst, hvis du har planer om, at skulle optage et lån uden sikkerhed. Det er et lånekrav, der både er til fordel for debitor, men det er bestemt også noget, der er en fordel for dig, da du dermed kan være sikker på, at du ikke siger ja til et lån penge, der er for dyrt for dig og som dermed ender med at vikle dig ind i en stor gældsspiral.

Dertil skal det også gøres klart, at de lån, du kan finde på det danske marked, som ikke kræver, at der bliver stillet en sikkerhed ved, typisk er de mindre lån, da långiver dermed ikke tager en helt så stor risiko ved at låne pengene ud til dig uden, at skulle stille en sikkerhed for at gøre det. Det kan eksempelvis være, at du har et ønske om, at låne penge til at betale lidt af en ferie, købe et nyt og bedre TV til stuen eller derimod til endelig at få udskiftet din vaskemaskine.

Det gør låneprocessen meget markant lettere

I og med, at du ikke skal stille en sikkerhed, når du låner penge på nettet, så kan du også være sikker på, at det er noget, der er med til at gøre, at det går meget hurtigere. Det er som følge af dette, at du reelt set kan have penge på kontoen blot få timer efter, at du har accepteret et bestemt lånetilbud. Det skyldes i høj grad, at der ikke skal bruges tid på at undersøge de ting, du eventuelt skulle have stillet som sikkerhed for det lån, du er i færd med at optage.

Et krav om sikkerhed kan dog blive påkrævet, hvis der er tale om et større lån. Derfor er det også noget, der er meget typisk ved et boliglån, hvor debitor skal stille en form for sikkerhed i form af enten ejendele, formue eller andet af værdi over for kreditor. Det er også noget, der er aktuelt i forhold til andre typer af lån, som kun bruges til forbrug, men som dog har en vis størrelse. Derfor er det også noget, der kan blive stillet krav til ved nogle af de helt store lån.

Der findes mange typer af forbrugslån på det danske marked. Det betyder, at du med enkelte klik er i stand til at lån penge mellem 1.500 kr. og 400.000 kr. på nettet. Det er dog primært, hvis du ender med at bevæge dig i retning af de store beløb, at det er et krav, at der stilles sikkerhed. Da langt de fleste bruger disse lån til forbrug, så er det også meget almindeligt, at der ikke bliver stillet krav til sikkerhed, da lånet dermed har en størrelse, der ikke er helt så stor.

Hvis du blot skal låne en mindre håndfuld penge, fordi du gerne vil købe et nyt TV eller du gerne vil på en lækker ferie til den spanske solkyst, så er der ikke nogen synderligt stor sandsynlighed for, at du ender med at skulle stille en form for sikkerhed. Hvis du derimod skal låne penge til at betale for en komplet renovering af dit køkken, så er det noget helt andet. Det samme gør sig gældende, hvis du skal låne penge til at købe en båd, udbetaling til en bil eller deslige.

Ovenstående er dog ikke noget, der ændrer på, at det ganske enkelt er genialt, at du har mulighed for at låne penge på nettet uden, at skulle stille en sikkerhed for det, da det er noget, der er med til at sikre dig, at du ikke skal bruge for meget tid på at få værdisat dine ejendele, som du vil bruge som sikkerhed, det kræver ikke flere samtaler med en rådgiver og du skal ikke bruge tid på en masse papirarbejde. Du skal derimod blot ansøge og skrive under med NemID.

Kan jeg låne penge uden at betale renter?

I løbet af de seneste par år er der flere og flere aktører på det danske marked, der er begyndt at låne penge ud til danskerne. Det har også betydet, at det dermed er blevet et marked med en stor og intens konkurrence. Det er faktisk noget, der har betydet, at du i dag har mulighed for at finde enkelte udbydere, der tilbyder dig et lån helt uden renter og gebyrer, hvilket betyder, at det faktisk er muligt for dig at låne penge, uanset hvad, du skal bruge pengene til.

Som ny kunde er det muligt for dig at lån penge hos flere udbyder, hvor du får en rentefri periode, hvilket nogle steder er 30 dage, men andre derimod tilbyder 90 dage helt uden renter. Det skal dog gøres klart, at det ikke er noget, der betyder, at du slipper helt for renterne – det er først noget, der gør sig gældende, hvis du rent faktisk har betalt dit lån tilbage inden for 30 eller 90 dage, men hvis det ikke er tilfældet, så kommer du derimod til at skulle betale renter.

Hvad ovenstående betyder er, at det også er noget, der giver bedst mening at gøre brug af, hvis du har planer om, at skulle låne penge til et mindre køb eller en anden form for udgift, der ikke er synderligt stor, men som skal betales med det samme. Det skyldes naturligvis, at beløbet ikke bør være større end, at du realistisk set er i stand til at betale det tilbage inden for den rentefri periode, uanset om det er 30, 60 eller 90 dage, hvilket varierer mellem udbyderne.

Dertil er det også vigtigt, at du er klar over, at de rentefri muligheder for lån penge, der kan findes på det danske marked kun er aktuelle i forbindelse med eksempelvis små lånebeløb, en kort løbetid eller der er derimod er tale om et højere månedligt renteniveau, når den rentefri låneperiode er udløbet og selve renteperioden derimod tager sin begyndelse. Derfor skal du også kun optage et sådant lån, hvis du rent faktisk kan afdrage det hele inden for den rentefri periode.

Rentefri lån er primært mindre beløb

Generelt set er der tale om mindre beløb, når vi snakker om et rentefrit lån. Dertil skal det også gøres klart, at det er noget, der varierer rigtig meget fra udbyder til udbyder. Nogle steder er deres lånebeløb større end andre, mens der også er aktører på det danske marked, der tilbyder længere rentefrie perioder end andre. Det er dog meget normalt, at det er noget, der varierer et sted mellem 30 dage og 90 dage, hvorfor det også sagtens kan være f.eks. 45 eller 60.

Hvis du har et ønske om, at kunne låne penge, hvor du er fri for rente det første stykke tid, så er det typisk muligt for dig at låne op til 15.000 kr., men det er dog sjældent, at det er noget, som folk har mulighed for at betale tilbage i løbet af 90 dage. I denne forbindelse skal det også gøres klart, at kan du ikke betale pengene tilbage inden for den rentefri periode, så vil der blive pålagt renter, der typisk er højere end ellers for at gøre op for den rentefri periode.

Derfor er det også en type af lån, der kun giver mening, hvis du er helt sikker på, at du faktisk er i stand til at betale dit lån penge tilbage i løbet af den periode, der er rentefri. Det kan f.eks. være, at du gerne vil låne 6.000 kr. til at købe et nyt TV, som er på tilbud, hvorfor du ikke vil gå glip af det. Hvis du ved, at du kan afdrage disse penge over de næste to måneder, når du får løn, og lånet har en rentefri periode på 60 eller 90 dage, så er det naturligvis ikke noget problem.

Lån penge her og nu – få udbetalt penge på få timer

Det er selvfølgelig en klar fordel, at du både kan låne penge uden renter, at du ikke skal stille nogen sikkerhed og at du kan blive godkendt til langt de fleste af de lån penge, der kan findes på det danske marked. Det er dog ikke de eneste fordele, der er forbundet med at låne penge på nettet. Du kan nemlig låne penge her og nu, hvis det ønske. Det kan du gøre ved at vælge ét af de låneprodukter, der udbydes af en aktør, der byder på mulighed for at låne ved hjælp af NemID.

Hvis du gerne vil have pengene udbetalt i løbet af kort tid, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at du sørger for at vælge en aktør, der tilbyder dig at underskrive din aftale med NemID. Der er nemlig rigtig mange fordele forbundet med dette, men den mest markante fordel er, at den gør alt lige fra kreditvurdering til underskrivelse af din aftale markant hurtigere – og det er i sidste ende noget, der betyder, at du også hurtigt kan få dine penge udbetalt.

Langt de fleste steder skal du blot klikke dig ind på deres hjemmeside, udfylde en formular med dine informationer og herefter modtager du et lånetilbud, hvis din ansøgning bliver godkendt. Du kan derefter vælge at godkende eller afslå det, når du har modtaget tilbuddet. Det hele kan du klare ved hjælp af NemID. Det betyder også, at det er nemt for dig at gennemføre processen og dertil er det også uhyre nemt for dig at få penge udbetalt i løbet af blot få timer.

Guide: Sådan låner du penge på nettet

Hvis du står over for, at skulle låne penge, så er det heller ikke utænkeligt, at du har svært ved at finde rundt på det store marked for lån. Det er særligt noget, der er aktuelt, hvis du ikke har prøvet at låne penge før og du ikke kender til de mange begreber, der har relevans for dit valg af lån penge. Det er dog ikke noget, der er direkte ensbetydende med, at det er svært for dig at låne penge, da det i langt de fleste tilfælde er noget, der kan klares i løbet af ganske kort tid.

I denne forbindelse skal det naturligvis gøres klart, at det er blevet markant nemmere for dig med tiden, da du blandt andet kan finde en god sammenligning her på siden, hvor du hurtigt kan finde de lån, der matcher de tanker, du har gjort dig i forbindelse med lånets størrelse, dets løbetid og meget andet. Det betyder også, at det er vigtigt, at du ikke blot låner et vilkårligt lån, men at du derimod sørger for at vælge dit kommende forbrugslån med det største omhu.

1. Find ud af, hvad dine behov og krav af

Når du skal låne penge på nettet, så er noget af det første, du skal gøre, at finde ud af, hvad dine behov og krav er. Det er ikke alle, der har de samme krav til det lån, de skal optage. Dertil er det heller ikke alle, der har de samme behov i forhold til f.eks. lånebeløb og løbetid. Det er blot uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu, og hvis du skal kunne gøre dette, så er det også vigtigt, at du har brugt tiden på at overveje dine krav og behov meget, meget nøje.

Der er rigtig mange ting, du skal sørge for at tage stilling til, når du skal låne penge til. Det er noget, der gør er aktuelt, uanset om du skal optage et forbrugslån på nettet eller du skal låne penge til et større projekt i banken. Det er blandt andet vigtigt, at du sørger for at overveje aspekter såsom lånebeløb, tilbagebetaling, rente, gebyrer og meget andet. I dag er det heldigvis noget, du har nemt ved at gøre, hvis du blot benytter dig af vores sammenligning af lån her.

2. Sørg for at sammenligne de mange låneprodukter

Efterfølgende er det uhyre vigtigt, at du sørger for at sammenligne de mange typer af lån, du kan finde frem til på det danske marked. Det er nemlig dét, der sørger for, at du finder frem til det bedste og det billigste lån penge for lige netop dit vedkommende. Igen skal det gøres klart, at det er muligt at gøre ved blot at benytte dig af vores sammenligning her på siden, men det ændrer dog ikke på, at det fortsat er vigtigt for dig at vide, hvilke punkter, du skal holde øje med.

Når du skal sammenligne de mange lån, så er det dertil også vigtigt, at du faktisk sørger for at sammenligne lån, der minder om hinanden. Du skal f.eks. ikke sammenligne et lån, hvor du kan låne 10.000 kr., som skal betales tilbage i løbet af 12 måneder med et lån, hvor tilbagebetalingstiden lyder på det tredobbelte. Der vil være alt for stor forskel på disse lån. I stedet skal lånene minde om hinanden på punkter som både lånebeløb, tilbagebetalingstid og deslige.

3. Indhent lånetilbud fra flere forskellige aktører

Det er også uhyre vigtigt, at du sørger for at indhente lånetilbud fra flere forskellige aktører. Der skal nemlig ikke være nogen tvivl om, at du først kan forholde dig til en bestemt aktør, når du rent faktisk har fået et tilbud, der er blevet lavet specifikt til dig. De tal, du kan finde på deres hjemmeside og dermed også i vores sammenligning er blot noget, der er vejledende. Derfor er det heller ikke endegyldige tal, som du rent faktisk kan bruge til noget, når du skal lån penge.

Det tager heldigvis ikke særlig lang tid, at hente lånetilbud fra de mange aktører. Det er noget, der kan klares i løbet af blot ganske få minutter, hvis blot du har dit NemID ved hånden, da det skal bruges for at kunne ansøge om et lån penge på nettet. Dertil skal det også gøres klart, at det er stort set de samme informationer, du bliver bedt om at udfylde hos alle de aktører, der kan findes på det danske marked, hvilket betyder, at du reelt set bare kan kopiere og indsætte.

Når du har modtaget en række lånetilbud, så skal du selvfølgelig sammenligne dem med hinanden. Det er også noget, der betyder, at du skal sørge for at indhente nok til, at du kan sammenligne dem. Det er også noget, der betyder, at det ikke er nok at hente ét eller to tilbud. I stedet bør du indhente minimum tre tilbud, men hvis du føler, at det er noget, du har tiden til, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at indhente mere end blot tre gode lånetilbud.

4. Vælg det bedste og billigste lånetilbud

Når du har modtaget de forskellige lånetilbud, så skal du selvfølgelig sammenligne dem, så du dermed kan vælge det bedste og billigste af dem. Det er uhyre vigtigt, at du sørger for at vælge det bedste lån for dit vedkommende, da det er noget, der er meget individuelt. Der vil f.eks. være nogle, der mener, at det er vigtigere for dem, at de vælger et lån penge med en kortere løbetid, så de kan få det betalt hurtigt, mens andre derimod mener, at renteniveauet er vigtigere.

Vælg med omhu og giv dig tid til at vælge. Det er med til at forøge dine chancer for at vælge det rette lån penge nu. Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det en god idé, at du vælger at ansøge flere steder, så du har flere tilbud at vælge mellem. Dertil forøger det selvfølgelig også dine forudsætninger for at vælge det bedste lånetilbud på markedet, men det kræver dog, at du er varsom og vælger med omhu.

Sørg for ikke at låne penge, du ikke har råd til at låne

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være dyrt for dig at låne penge på nettet. Der er mange lån, der har både høje renter og gebyrer. Det er én af de aspekter, der er med til at gøre, at du ikke skal stille en sikkerhed, mens det også er noget, der medfører, at du ikke skal bruge synderligt lang tid på lånet. Derfor er det dog også vigtigt, at du sørger for at gøre sikre dig, at du ikke ender med at optage et lån, der er for dyrt til, hvad du egentlig har råd til.

I løbet af de seneste par år har du – med garanti – hørt flere skrækhistorier om, at folk er endt med at blive fanget i en gældsspiral, fordi de har optaget lån, der ganske enkelt er alt for dyre. Der er mange, der har prøvet at køre det som en skrækhistorie mod långiverne, men faktum er dog, at det ikke er deres skyld. Hvis du ikke selv er i stand til at holde styr på din økonomi og holde dig til lån, du rent faktisk har råd til, så du ikke ender med den en stor gæld.

På trods af, at du nemt kan blive fristet af de mange lån penge, du kan finde på det danske marked, der nemt kan give dig råd til de mange ting, du går og drømmer om, så er det uhyre vigtigt, at det ikke er noget, du lader dig overtale af. I stedet er det vigtigt, at du har fokus på rent faktisk at holde dig til de lån, du har råd til at betale tilbage. Hvis du misser et afdrag, så vil det ende med at koste dig dyrt, da det vil betyde, at renterne stiger og du pålægges endnu flere gebyrer.

Lån penge billigt – hvordan får jeg det billigste lån?

Som låntager er det meget naturligt at ønske sig det billigste lån. Men hvad skal egentlig til for at få de bedste vilkår hos en låneudbyder? Det kan du blive klogere i dette afsnit.

 • Fast indkomst

Når en låneudbyder skal kreditvurdere dig, kigger de blandt andet på din indtægt. Udbyderen bruger din indtægt som et pejlemærke for din økonomiske stabilitet samt dine evner til at betale lånet tilbage igen. Jo højere indtægt du har, jo billigere vil lånet typisk også blive. Rigtig mange udbydere har i dag et krav om fast indtægt. Har du ikke en fast indkomst, kan det blive svært at få lov at låne – det gælder særligt de højere beløb.

 • Ingen RKI

Et andet krav der går igen hos størstedelen af de store og veletablerede låneudbydere er, at du ikke må være registreret i RKI. Hvis du står i RKI, betyder det, at du har en dårlig historik med at betale gæld tilbage. Udbydernes forretning er baseret på at låne penge ud med en fortjeneste. Derfor ønsker de ikke at løbe en for høj risiko, når de skal låne penge ud. Ud over at kigge på RKI, kigger mange låneselskaber også i Debitor Registret, når de kreditvurderer dig.

For at få det billigste online lån, skal du ikke have nogen gæld, der står i RKI eller i Debitor Registret.

 • Tilmelding til PBS

Det er før set, at enkelte udbydere tilbyder bedre vilkår i form af en lavere rente, hvis du tilmelder dig PBS. Ved tilmelding til PBS giver det udbyderen en større sikkerhed i forhold til betalingen, fordi pengene bliver trukket af sig selv. Samtidig er det også en fordel for dig som låntager, fordi du slipper for at skulle tænke på regningen. Den bliver betalt af sig selv. I en travl husstand med børn, fritidsaktiviteter, arbejde og et socialt liv, er det bestemt ikke ualmindeligt, at en regning smutter i svinget. For at undgå dette kan det være en god idé at tilmelde betalingen til PBS.

Mange af de danske låneudbydere har forskellige muligheder, når det kommer til tilbagebetalingen. Typisk kan du tilmelde et betalingskort, PBS eller modtage en regning, som du så skal betale inden en given dato.

 • Lav løbetid

Løbetiden er et sted, hvor du online selv har mulighed for at påvirke lånet. Løbetiden kan variere meget fra udbyder til udbyder og kan være på alt fra 30 dage til over 100 måneder. Her i oversigten kan du nemt og hurtigt få et overblik over løbetiden ved de forskellige udbydere af online lån.

Hvis du gerne vil reducere omkostningerne ved et lån, kan det være en fordel at vælge en lav løbetid. Når du vælger en lav løbetid, betaler du lånet af over en kortere periode, og det betyder også, at renterne bliver mindre. Renterne bliver ikke mindre procentmæssigt, men du betaler gælden af hurtigere, hvorfor renterne bliver mindre i kroner og øre. Samtidig kan der på online forbrugslån også sagtens være et eller flere månedlige gebyrer. Jo kortere løbetid du vælger, jo færre måneder skal du betale gebyrer.

Det kan være fristende at vælge en lav løbetid for at få det billigste lån. Hvis du vælger en lav løbetid, skal du bare være klar over, at de månedlige afdrag på lånet sagtens kan blive rigtig høje. Derfor skal du altid gennemgå din økonomi, før du låner, så du er sikker på, at det kan lade sig gøre med de høje afdrag.

Mange udbydere har i dag en låneberegner, hvor du nemt og hurtig kan se, hvordan løbetiden kan påvirke omkostningerne ved et lån. Det er vigtigt at understrege, at du ikke nødvendigvis får de samme vilkår som låneberegneren fortæller dig. Lånets vilkår sammensættes typisk på baggrund af din kreditvurdering og din ansøgning.

Kan jeg få et lån uden dokumentation?

Desværre skal du i dag kigge langt efter et lån penge, hvor der ikke kræves nogen form for dokumentation. Når du låner penge på nettet, skal du i de fleste tilfælde kunne dokumentere din økonomi – det gælder særligt, hvis du ønsker at låne et større beløb. Ved små beløb kræves der ikke altid den samme mængde dokumentation, som der gør ved de store lån penge.

Den nødvendige dokumentation vil typisk være årsopgørelser og lønsedler. De informationer er med til at dokumentere din økonomi og vise, at du (forhåbentligt) har en stærk nok økonomi til at tage et lån.

Dokumentation bruges også til at bekræfte din identitet. For eksempel skal en låneaftale underskrives med dit Nem-ID de fleste steder i dag. Det er med til at bekræfte din identitet over for låneudbyderen. Det er et tiltag, der gerne skal hjælpe mod, at folk misbruger personers identitet og låner penge i andres navne. Når du har verificeret dig selv med dit Nem-ID, vil mange udbydere hente oplysninger om din indkomst hos skattevæsenet. Du slipper dermed selv for at skulle i arkiverne og finde dine tidligere årsopgørelser.

Kan jeg låne penge gratis?

Hvis du falder over et lån, hvor der reklameres med, at det er ”gratis”, bør dine alarmklokker altid ringe. Det kan sagtens være, at lånet er gratis, men som udgangspunkt, bør du altid forholde dig kritisk og læse vilkårene grundigt igennem.

I dag er der langt mellem de ”gratis” lån penge. Enkelte udbydere på det danske marked har tidligere været kendt for sine gratis lån til nye kunder. Her havde du mulighed for at låne 4.000 uden renter og gebyrer, hvis du var førstegangskunde. De gratis lån har ofte en meget kort tilbagebetalingstid, hvorfor du skal kunne betale høje beløb på månedsbasis, hvis du skal overholde tilbagebetalingsplanen.

Som nævnt er der i dag langt mellem de gratis lån. I stedet tilbyder nogle udbydere, at de første 30 eller 60 dage er rentefrie. Før du bliver begejstret og accepterer et lån med 30 eller 60 dages rentefrihed, skal du være opmærksom på eventuelle gebyrer ved lånet. Der kan sagtens blot være skruet op for gebyrerne, så omkostningerne i bund og grund er de samme. Det er bestemt ikke sikkert, at det er sådan, men det er noget, du altid bør undersøge.

Lån penge i weekenden – er det muligt?

I dag er et af konkurrenceparametrene på lånemarkedet, hvor hurtigt firmaerne kan udbetale pengene til dig som låntager. Generelt er rigtig mange låneudbydere meget hurtige til at udbetale penge i hverdagen. Enkelte udbydere tilbyder også udbetaling i weekenderne.

Som låntager kan du selv gøre nogle ting for at sikre dig en hurtig udbetaling. Først og fremmest kan du læse låneaftalen igennem hurtigt og underskrive den hurtigt, såfremt du er tilfreds med tilbuddet. Det er vigtigt at tænke dig grundigt om her, så du ikke låner penge forhastet. En anden ting du kan gøre for en hurtigere udbetaling, er at ansøge inden for udbyderens åbningstid.

Ofte kan du læse på lånefirmaernes hjemmeside, hvornår de udbetaler penge. Vil du gerne låne penge med en hurtig udbetaling, skal du ansøge og underskrive aftalen før denne frist. Ansøger du sent på aftenen eller om natten, bliver du nødt til at vente til næste dag. Det samme gør sig gældende, hvis du ikke vælger en udbyder med udbetaling i weekenderne. Som nævnt kan du finde information om de forskellige selskabers udbetaling på deres hjemmeside.

ÅOP er vigtigt at kende til

Når du skal sammenligne lån penge, er det altid vigtigt at være grundig i din sammenligning. Et af dine værktøjer i værktøjskassen bør være at kigge på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og angiver de årlige omkostninger i procent. Rigtig mange begår den fejl, at de glemmer at kigge på lånets gebyrer. Det gode ved ÅOP er, at alle lånets omkostninger er inkluderet. Det gælder alt lige fra oprettelsesgebyr, renten, administrationsgebyr og lignende.

Når du kigger på ÅOP, skal du være klar over, at ÅOP’en typisk er højere det første år. Her kommer der som nævnt normalt et oprettelsesgebyr på lånet, der sagtens kan udgøre mellem 3 – 10% af et lån. Derfor kan du godt forvente, at ÅOP’en vil falde fra år 2.

Ud over at kigge på ÅOP, skal du også altid være klar over de samlede kreditomkostninger og den samlede tilbagebetaling på lånet. De samlede kreditomkostninger giver dig lånets omkostninger i kroner og øre, mens du ved den samlede tilbagebetaling kan se, hvad du samlet set skal betale tilbage.

For at opsummere bør du altid se på følgende, når du sammenligner lån penge:

 • Renter
 • Gebyrer (stiftelsesomkostninger, administrationsgebyr, provision osv.)
 • ÅOP
 • Samlet tilbagebetaling
 • Samlede kreditomkostninger
 • Vilkår og regler (f.eks. regler for tilbagebetalingen)

Fordele og ulemper ved online lån

Før du vil lån penge hos en online bank, skal du kende til de fordele og ulemper, der er forbundet med denne lånetype. Her i afsnittet kommer vi nærmere ind på både fordele og ulemper sammenlignet med et klassisk banklån.

Fordele

Hurtig svartid

En af de helt store fordele ved at låne penge på nettet, er den hurtige svartid. Den hurtige svartid skyldes, at udbyderne i dag bruger innovativ teknologi, der gør det muligt at godkende dine låneansøgninger med det samme. Straks svartid kan du forvente hos en stor del af de danske udbydere af online lån som SMS lån, hurtig lån, minilån og så videre. De udbydere som ikke godkender dig med det samme, vil typisk give dig svar på ansøgningen inden for et timer og maksimalt 1 hverdag.

Hurtig udbetaling

Ud over den hurtige svartid på et online lån penge, er der typisk også en hurtig udbetaling. På kreditter kan selskaberne ofte udbetale pengene samme hverdag, mens der ved andre lånetyper sagtens kan gå lidt længere tid. Dette hænger sammen med, at der i 2017 blev indført en tvungen betænkningstid på 48 timer på blandt andet kviklån. Selvom udbetalingen kan være på lidt over de 48 timer, er det stadig langt hurtigere, end hvad mange banker kan præstere. Her kan der sagtens gå op til flere uger, fra du og din bankrådgiver indgår dialog om et muligt lån til at pengene rent faktisk står på din konto.

Ingen sikkerhed

Der skal sjældent stilles sikkerhed, hvis du låner penge hos en online bank. Du kan for eksempel stille din bil eller andet af værdi i sikkerhed for et lån, hvis din bank eller en udbyder kræver det. Dermed får udbyderen en større sikkerhed ved at låne penge ud, og risikoen fra deres side er mindre. Det kan ofte ses i lånets omkostningerne, der sagtens kan falde, hvis der kræves sikkerhed for et lån. Hvis du for eksempel ikke har en bil eller et hus, du kan stille i sikkerhed for et lån penge, har du masser af mulighed for at tage et lån online.

Lave krav

En sidste fordel vi vil behandle her på siden er, at der ofte er noget lavere krav til dig som låntager, hvis du beslutter dig for at låne pengene online frem for i banken. I banken kræves der ofte en høj indtægt, ligesom der også krav kan være et krav om sikkerhed. Det er en fordel at have en fast indtægt, hvis du gerne vil låne penge hos en online udbyder, men den behøver ikke at være specielt høj, i forhold til hvad bankerne kræver af dig.

Ulemper

Høje omkostninger

Den helt store ulempe ved at låne penge online er de høje omkostninger, der er forbundet med det. Det er bestemt ikke den billigste låneform, og det skal du selvfølgelig være klar over, før du godkender en låneaftale. Årsagen til at omkostningerne er højere er blandt andet, at der sjældent kræves sikkerhed for lånene. Samtidig har firmaerne ofte lavere krav til dig som låntager, hvorfor de løber en større risiko ved at låne dig penge. Kan du ikke betale dine regninger, kan de i princippet ikke gøre andet i første omgang end at sende dig rykkere og senere indberette dig til RKI. Det er selvfølgelig i sig selv slemt nok, men de kan for eksempel ikke sælge din bil, når du ikke har stillet den i sikkerhed. Lånets omkostninger kan stige betydeligt, hvis du ikke betaler afdragene til tiden.

De mange udbydere kan være svære at holde styr på

Der er enormt mange spillere på det danske marked for låneudbydere. Det kan som forbruger godt være enormt uoverskueligt, og det kan i værste tilfælde føre til, at du farer vild og vælger et for dyrt lån penge. Her hos hurtigudbetaling.dk ønsker vi at hjælpe dig med at finde det bedste og billigste lån penge, der passer til din økonomi. Derfor har vi lavet denne oversigt til dig, hvor du kan sammenligne lån penge fra nogle af landets førende udbydere.

Ser man positivt på de mange udbydere, så skaber det en øget konkurrence i markedet. Den øgede konkurrence fører også til bedre vilkår for dig som låntager. Firmaerne kæmper hårdt om kunderne, og derfor lokker de alle med grunde til at vælge lige præcis dem. Et godt eksempel er de 30 – 60 dages rentefrihed, der er på nogle lån penge.

Hvad er vigtigst for dig?

Som du kan læse, er der både en række forskellige fordele og ulemper ved at låne penge online. Her skal du gøre op med dig selv, hvad der betyder mest for dig. Er det at kunne få en hurtig udbetaling, eller vil du gerne have et godt og billigt lån? Tænk over de forskellige fordele og ulemper, før du endeligt tager et lån. Det vil gøre det nemmere for dig at træffe den rigtige beslutning.

Kan jeg låne uden at have et arbejde?

Mange låneudbydere har det som et krav, at du skal have en fast indkomst, hvis du ønsker at lån penge. Har du ikke det, vil det være svært at blive godkendt til at låne penge. Det har dog også noget at sige, om du er på kontanthjælp eller på dagpenge. Der er nemlig relativt stor forskel på indkomsten ved de to ting.

Om det er muligt at låne penge uden arbejde, kommer også an på, hvor meget du ønsker at låne. Hvis du blot skal låne et par tusinde kroner, er det ikke urealistisk, at du kan blive godkendt hos enkelte udbydere. Ønsker du et større lån på for eksempel 100.000 kroner, kan det dog godt blive et problem. Er du på kontanthjælp eller SU, vil du med stor sandsynlighed også få afslag på de mindre lånebeløb. Din indkomst her er lav, hvorfor udbyderne vurderer det som en for stor risiko at låne dig penge.

Før du låner penge uden arbejde, bør du tænke dig grundigt om. Har du i virkeligheden råd til et lån, nu hvor din indtægt ikke er så høj? Det er vigtigt at være selvkritisk, så du ikke havner med en udgift, som du ikke kan betale.

Hvad koster det at indfri gælden?

Uanset hvilken lånetype du vælger, er det altid rart at kunne indfri et lån uden at skulle betale ekstra omkostninger for. det. I dag tilbyder rigtig mange udbydere heldigvis, at du altid kan indfri gælden, uden at du skal betale et ekstra gebyr. På trods af det, er det noget, du altid skal tjekke, før du underskriver en låneaftale. Du vil kunne finde denne information i lånets vilkår eller på udbyderens hjemmeside. Uanset om du har en lang eller kort løbetid på dit lån, er det rart altid at kunne indfri gælden før tid.

Er der nogen risici?

Der er en risiko ved de fleste ting her i livet – det er der også ved at tage et online lån penge. Den helt store risiko ved at låne penge online er, at du får valgt et lån, du ikke kan betale tilbage igen. Det sker desværre, at låntagere bliver registreret i RKI eller i andre skyldnerregistre, fordi de har været for optimistiske i forhold til afbetalingen.

Hvis du ikke kan betale et afdrag, skal du altid kontakte låneudbyderen så hurtigt som muligt – og gerne inden betalingsfristen. Låneudbyderne er naturligvis også interesserede i at få deres penge tilbage, og derfor er det ofte muligt at lave en ny aftale med selskabet i forhold til tilbagebetalingen, hvis du ikke kan følge den første plan

Når du taler med selskabet, bør du også have i tankerne, om det også bliver et problem at betale de månedlige afdrag tilbage i fremtiden. Vær ærlig over for udbyderen, så du ikke skal kontakte dem igen næste måned. Det signalerer ikke ansvarlighed. Er det ikke muligt at indgå en aftale med selskabet, bør du prioritere afbetalingen af gælden højt, så du ikke havner i RKI. Hvis du modtager 3 rykkere, hvor der i den 3. står, at du vil blive indberettet til RKI, hvis du ikke betaler inden en given dato, kan et firma registrere dig i RKI.

Ud over at havne i RKI, kan det også have store økonomiske konsekvenser, hvis du ikke betaler lånet af i tide. Det kan nemlig betyde, at der kommer ekstra renter og gebyrer på lånet, og de kan hurtigt blive dyre. Selvom det forhåbentligt ikke bliver nødvendigt, bør du altid undersøge konsekvenserne, hvis du ikke kan betale lånet af til tiden. Jo bedre du er inde i lånet, jo bedre chance er der for, at du får valgt det rigtige.

Hvornår skal jeg vælge en kredit?

I vores oversigt med online lån penge er der også kreditter. Kreditter fungerer på en lidt anden måde i forhold til et typisk forbrugslån. Der er som regel ingen løbetid på kreditten, hvilket giver dig en stor fleksibilitet i afbetalingen. Samtidig vil der også typisk kun være udgifter i forbindelse med kreditten, hvis du laver et overtræk på den. En kredit fungerer på mange måder på samme måde, som en traditionel kassekredit i banken gør.

Renterne ved overtræk er typisk i den høje ende ved en kredit, ligesom der også sagtens kan forekomme provision, når kreditten når et bestemt beløb. Derfor er kreditten ikke veloplagt, hvis du har brug for pengene her og nu og i øvrigt løbende ønsker at kunne tage en form for lån penge. Er kreditten konstant i et større overtræk, kan det hurtigt blive rigtig dyrt. Minimumsrenten er mange steder per februar 2019 på 12,5%. Renten er den månedlige minimumsbetaling. Ud over denne kommer de månedlige afdrag, der ofte først dækker eventuelle gebyrer og herefter afdraget.

I og med at du selv styrer afbetalingen af gælden ved en kredit, kræver det stor økonomisk ansvarlighed. Det kan være fristende at vide, at du altid kan lade din konto gå i overtræk, uden at du får din bankrådgiver på nakken. Det kan dog hurtigt blive rigtig dyrt for dig, hvis du konstant lader din kredit være i overtræk.

En kredit er oplagt, hvis du ønsker en sikkerhed i din økonomi. Det kan for eksempel være i forbindelse med en uforudset udgift.

Hvornår skal jeg vælge et online forbrugslån?

Hvis du ønsker at forbruge pengene med det samme, vil et online forbrugslån i mange tilfælde være den bedste løsning. Her kender du tilbagebetalingsplanen på forhånd, og det vil være nemmere for dig at regne lånets samlede pris ud, fordi du jo på forhånd kender afdragene. Det kan du naturligvis bare selv planlægge på en kredit, men det er for mange nemmere sagt end gjort.

Hvis du får en god kreditvurdering, er renten med stor sandsynlighed lavere på et forbrugslån, end den er på en kassekredit. For at få en god kreditvurdering, er det en fordel at have en fornuftig månedlig indtægt samt ikke at stå i RKI.

Ønsker du klarhed omkring dit lån, så vil et online forbrugslån være den rette løsning for dig. Her kender du de nøjagtige udgifter på forhånd, hvis du følger tilbagebetalingsplanen.  

Kan jeg låne, hvis jeg er 18, 19 eller 20 år?

Traditionelt er det rigtig svært at få lov at låne penge, hvis du er 18, 19 eller 20 år gammel. Sådan behøver det dog ikke at være mere. Rigtig mange udbydere tilbyder nemlig personer ned til 18 år at låne penge. Det behøver altså ikke længere at være din alder, der gør, at du får afslag på din ansøgning.

Der er dog ingen garanti for, at du kan få lov at låne penge som 18, 19 eller 20-årig. Der er nemlig også andre krav, du skal leve op til, hvis du gerne vil lån penge. For eksempel at du ikke må stå i RKI og skal have fast indkomst.

Hvis du er ung og studerende, er det generelt rigtig svært at få lov at låne penge. Det gælder både i banken men også hos de online udbydere af lån. Der findes dog et glimrende alternativ i form af SU-lånet. SU-lånet er et lån penge, du kan få udbetalt sammen din SU. SU-lånets vilkår er rigtig attraktive, og du skal første betale gælden tilbage, når du er færdig med at studere. Det er en super god mulighed som studerende, hvis du for eksempel mangler penge til et indskud eller til en uforudset udgift. Husk altid at låne med fornuft – uanset om du gerne vil låne pengene på nettet eller via et SU-lån.

Brug pengene præcis som du vil

En af fordelene ved at vælge et online lån penge er, at du kan bruge pengene præcis, som du ønsker. Ansøgningen foregår online på udbyderens hjemmeside, og der er undervejs ingen spørgsmål omkring, hvor du ønsker at låne penge. Det hele er meget anonymt, hvilket kan være rart for dig som låntager.

Mange låntagere vælger at forbruge pengene, mens andre bruger dem til at betale en uforudset udgift. Hvad du ønsker at bruge de lånte penge til, er helt op til dig.

Den manglende kommunikation med selskabet kan dog også have sine ulemper. Vælger du for eksempel at tage et lån i en bank, er det meget almindeligt at få lidt inputs fra sin rådgiver. Han eller hun vil komme med sin vinkel på, om du i virkeligheden har brug for at lån penge. Det kan være meget hjælpefuldt for dig, hvis du ikke er den stærkeste inden for økonomi. Hvis du har styr på din økonomi, er det rart blot at kunne udfylde en ansøgning og få svar inden for kort tid – uden at skulle til møder.

Lån penge til en. bil

En af de ting mange i dag låner penge til, er en bil. Der er i dag mange muligheder på markedet, og dem vil vi klarlægge her i afsnittet. Vi kommer ind på de 3 typiske billån.

 • Hos forhandleren

Planlægger du at købe din bil hos en forhandler, vil han med stor sandsynlighed have mulighed for at lave en finansieringsaftale. I dag tjener mange bilforhandlere en stor del af deres penge på finansieringsaftaler, da avancen på særligt minibiler kan være presset helt i bund. Forhandlerne kan ofte levere et rigtig fint billån med gode vilkår. Dog skal du regne med, at kravene til dig som låntager er ret høje sammenlignet med, hvis du tager lånet online.

 • I banken

Mange tager billånet i banken. Det kan der også være en rigtig god grund. Mange banker har nogle rigtig fine muligheder, når det kommer til et billån. Før du bare vælger din nuværende bank, bør du altid gå ud til flere banker for at få et tilbud. Nogle banker er mere specialiserede end andre i at låne penge ud til biler, og de kan derfor levere bedre vilkår. Som ved forhandleren kan kravene i banken godt være høje til dig som låntager, men til gengæld kan vilkårene også være meget attraktive. Tager du et billån i banken, skal bilen som regel stilles i sikkerhed for lånet.

 • Lån penge til bilen online

En tredje mulighed er at lån penge til bilen online. Det er bestemt ikke den billigste løsning på markedet, men til gengæld opnår du nogle andre fordele. For eksempel skal bilen typisk ikke stilles i sikkerhed for lånet. Samtidig udbetaler de online banker ofte pengene hurtigt, hvorfor du kan rykke hurtigt, hvis er blevet tilbudt en god pris i en hurtig handel. Som nævnt kan det sjældent betale sig økonomisk at låne penge til bilen hos en online låneudbyder, til gengæld opnår du andre fordele. Her skal du gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst, inden du låner penge.

Lån penge til bolig

For at kunne finde et godt og billigt boliglån, skal du kende til nogle af de mekanismer, der er bag et boliglån. Et boliglån er de fleste gange opdelt i et realkreditlån, der kan udgøre op til 80%. Ud over realkreditlånet udgøres 15% typisk af et banklån, mens de sidste. 5% lægges i udbetaling. Har du til mere end 5% i udbetaling, vil det give bedst mening at minimere banklånet før realkreditlånet. Banklånet er nemlig dyrere end realkreditlånet, fordi at banken kun har 2. prioritetspant i boligen.

Når du låner penge til en bolig via et realkreditlån, skal du gøre op med dig selv, om du ønsker en fast eller variabel rente. Ønsker du at kende lånets omkostninger på forhånd, vil den faste rente være det bedste valg for dig. Her slipper du for urolige nætter, hvis nu renten stiger. Dem kan du til gengæld risikere at få, hvis du vælger en variabel rente. Her er risikoen større, men til gengæld kan du også drage nytte af, hvis renten pludselig falder voldsomt. Vælger du en variabel rente på et realkreditlån, er det meget almindeligt, at renten følger markedsrenten.

Lav et budget før du ansøger

Før du går i markedet og udfylder låneansøgninger, bør du altid lave et budget for din privatøkonomi. Hvis du ikke laver et budget, kan det være virkelig svært at vurdere, om du har råd til et lån eller ej. Uanset hvilket lån penge du vælger, skal pengene jo betales tilbage igen på et tidspunkt. Det sker som regel ved et månedligt afdrag. Hos mange udbydere har du heldigvis selv mulighed for at have en indflydelse på løbetiden, hvilket giver rigtig fine muligheder for at finde et lån, der matcher din økonomiske formåen.

Hvis du har svært ved at overskue at lave et budget, kan du tage udgangspunkt i følgende udgifter og indtægter. Et andet godt råd er at kigge på dit kontoudtog for det seneste halve år. Så kan du både få en idé om dit reelle madforbrug, men du vil også kunne finde dine faste omkostninger.

 • Husleje
 • Bil
 • Forsikringer
 • Mad
 • Faste udgifter (mobil, internet, streamingtjenester, fitness, afdrag på gæld med mere)
 • Andre omkostninger (frisør, tandlæge, gaver, tøj)
 • Løn
 • Offentlig støtte

Når du laver et budget, bør du ikke kun lave det for en måned frem. Det kan være en god idé at lave et Excel ark, hvor du løbende kan indsætte dine udgifter og indtægter – også ude i fremtiden. Det er med til at sikre, at du ikke bruger penge, du ikke har. For eksempel betales mange forsikringer på årsbasis, hvilket du selvfølgelig skal tage højde for i dit budget. Hvis du glemmer større udgifter ude i fremtiden, kan det få konsekvenser for din evne til at afbetale lånet.

Når du låner penge online, er der som udgangspunkt ingen rådgiver til at hjælpe dig med budgettet. Låner du penge i banken, er det ganske normalt at gennemgå et budget med din bankrådgiver. Vælger du at lån penge online, kan du for eksempel søge hjælp hos en god ven eller et familiemedlem, der har styr på økonomi.

Afdragsfrihed – hvad er det?

Når du undersøger de forskellige lånemuligheder på det danske marked, er det ganske normalt at falde over udtrykket ”afdragsfrihed”. Men hvad betyder afdragsfrihed egentlig? Afdragsfrihed betyder, at du ikke nødvendigvis skal betale de månedlige afdrag på lånet i et forudbestemt antal måneder. Afdragsfrihed kan derfor være en glimrende mulighed for dig som låntager, hvis du har en svingende økonomi. Det giver en god fleksibilitet i tilbagebetalingen, som gør, at du kan tilpasse lånet bedre til din økonomi. Ved online lån vil der typisk være 2 afdragsfrie måneder under tilbagebetalingsperioden. Antallet kan dog sagtens være både færre og flere.

Når du vælger et lån penge med afdragsfrihed, vil der som regel stadig komme renter på lånet – du slipper blot for at betale dit månedlige afdrag. Det skal du selvfølgelig være opmærksom på, før du vælger et lån med afdragsfrihed. De nøjagtige vilkår for afdragsfriheden vil du blive oplyst om i dit lånetilbud. Sidder du tilbage med uddybende spørgsmål efter at have læst lånetilbuddet, kan du altid kontakte udbyderen. I dag har langt størstedelen af de danske online låneudbydere velfungerende kundeserviceafdelinger med blandt andet livechat og telefonsupport.