Lån penge hurtigt – men ikke for hurtigt

Nettet bugner af tilbud om lån af penge hurtigt. Men i stedet for at takke ja til det først det bedste lånetilbud, bør du som minimum ansøge om lånet hos 3 forskellige låneudbydere på nettet. Det gør det ikke meget langsommere at låne penge på nettet. Netop fordi du kan låne penge hurtigt.

Nettet er kendt for at tilbyde dig et hurtig lån af penge. Eller i hvert fald være hurtig til at give dig svar på, om du kan få lånet.

Og konkurrencen er stor. Derfor kan du nemt overse det bedste tilbud på dit lån

Pas på med at låne penge hurtigt

Af samme grund skal du ikke låne penge for hurtigt på nettet. For oftest får du de dyreste lån hos dem, som er mest aggressive med deres markedsføring.

Derfor skal du aldrig snuppe det første lånetilbud, du falder over. Også selv om det tager en lille smule længere tid at indhente flere lånetilbud, før du bestemmer dig.

Det tager ikke meget længere tid at søge om lånet flere stedet

Men netop fordi du kan låne penge hurtigt på nettet, tager det kun ganske få minutter ekstra lige at ansøge om lånet hos minimum 3 låneudbydere. I stedet for den første, du lige falder over.

Men du kan ikke nøjes med, bare at tjekke låneberegnerne på de enkelte låneudbyderes hjemmeside. Låneberegneren bruger nemlig en gennemsnitlig rentesats til sine beregninger. Og den kan ligge meget langt fra den rente, som du får tilbudt, når du ansøger om lånet.

Derfor er du nødt til at ansøge om lånet hos alle 3 låneudbydere, før du beslutter dig. Derved får du 3 tilbud på at låne penge til den rente, som de vil tilbyde dig – og ved allerede, om de vil give dig lånet, før du beslutter dig.

For du får kun lånetilbuddet, hvis låneudbyderen vil give dig lånet.

Renten afhænger af risikoen

Grunden til, at du er nødt til at ansøge om lånet først, er, at låneudbyderne bruger oplysningerne om din privatøkonomi til at vurdere, hvor stor en risiko de løber ved at låne penge ud til dig.

Jo større risikoen er, jo mere forlanger de i rente. Og vurderer de, at din privatøkonomi er helt til rotterne, vil de slet ikke låne dig noget.

Husk at søge om det samme lånebeløb med den samme løbetid

Når du ansøger om lån hos flere forskellige låneudbydere, er det vigtigt, at du søger om nøjagtig det samme lånebeløb, og vælger præcis det samme antal måneder at afdrage lånet på. Eller så tæt på som muligt.

For mange låneudbydere har nogle faste intervaller for lånebeløb og løbetid på lånet. Netop for at gøre det sværere at sammenligne deres lån med andre udbyderes. Derfor er det ikke altid muligt at vælge det helt samme lånebeløb, og afdrage over nøjagtig det samme antal måneder.

Brug ÅOP til at finde ud af, hvor du skal låne penge hurtigt

Har du valgt det samme lånebeløb og samme løbetid på alle de 3 lån, du har ansøgt om – eller så tæt som muligt – kan du nemt finde det billigste lån ved at sammenligne ÅOP-værdien på lånet.

ÅOP angiver hvor store Årlige Omkostninger i Procent, renter og gebyrer udgør af det afdrag, du betaler på et år.

Så den låneudbyder, som har den laveste ÅOP har det billigste hurtige lån.

Så brug de små 10 minutter ekstra, som det tager at ansøge om lånet 3 steder – og spar mange penge på at låne penge hurtigt på nettet.