Find dit lån her i dag
- Vi hjælper dig!

Find dit lån her i dag
- Vi hjælper dig!

Vælg dit ønskede lånebeløb

kr

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 50.000 kr. Løbetid 6 år. Variabel debitorrente 5,90 – 15,20%. ÅOP 6,52 – 15,92%. Etb. omk. 975 kr. Samlet beløb, der skal betales tilbage 62.003 – 81.253 kr.

Lån uden sikkerhed – er det en god ide?

Alle lån på nettet foregår, uden at du skal stille sikkerhed for lånet. Det gør du normalt i f.eks. banken eller realkreditinstituttet, så snart du låner til noget dyrt. Det betyder, at hvis du ikke kan overholde afdragene, kommer låneudbyderen, og tager det, du har stillet som sikkerhed. F.eks. bilen, hvis du ikke betaler billånet. Men låner du på nettet, har låneudbyderne ikke den mulighed. Hvad betyder det for dit lån, og det du låner til?

Du har sikkert bemærket, at mange låneudbyderne på nettet tit reklamerer med, at de har lån uden sikkerhed.

Det betyder kort forklaret, at du ikke skal stille det, du låner penge til – eller noget andet værdifuldt – som sikkerhed for lånet. Så hvis du ikke kan betale afdragene på lånet, kommer låneudbyderen ikke, og henter det, du har lånt til. Eller det andet værdifulde, som du har stillet som sikkerhed.

Det lyder jo umiddelbart som en god ting – for dig i hvert fald.

Du betaler ekstra for lån uden sikkerhed

For låneudbyderne betyder det nemlig, at de løber en større risiko for at låne penge ud til dig. For kan du ikke betale, mister finansieringsselskabet en af de bedste pressionsmuligheder over for dig som låner – og den bedste måde at få noget af det tabte ind på dit misligholdte lån.

Den øgede risiko tager de sig betalt for i form af en højere rente. På den måde kan de sikre sig bedre økonomisk, hvis du ikke kan betale. For der er trods alt flere, der betaler deres lån tilbage, end der ikke gør.

Så groft sagt kommer du så at sige til at hæfte solidarisk for alle de dårlige betalere i form af en højere rente på lånet.

Men du slipper også for udgifter til tinglysning af pantet

Omvendt slipper du også for de udgifter, der løber på lånet, hvis du skal stille sikkerhed for det. For den sikkerhed skal tinglyses på den pågældende værdigenstand. F.eks. bilen, som du låner penge til.

Det koster et fast gebyr, samt en procentdel af værdien af den genstand, der er tale om.

Derfor kan der nemt løbe mange tusinde kroner på i ekstra låneomkostning til et lån med sikkerhed.

Men…

Lægger du ekstraudgiften til den højere rente på et lån uden sikkerhed sammen over hele lånets løbetid, vil du altid komme til at betale mere for et lån uden sikkerhed end et lån med.

Og da udgiften til sikkerhedsstillelsen bare lægges ind i lånet, kommer du ikke til at mærke den i praksis. Det er ”bare” en ekstraudgift.

Lån med eller uden sikkerhed – hvad skal du vælge

Så i praksis er lån uden sikkerhed dyrere end lån med sikkerhed – eller i bedste fald lige så dyre.

Så hvad skal du vælge?

Det kommer an på lånebeløbets størrelse. For taler vi almindelige forbrugslån til f.eks. en ny mobiltelefon, nyt køleskab eller noget andet med en forholdsvis lav værdi, vil det slet ikke være relevant at stille sikkerhed for lånet – heller ikke i en bank, som kender dig godt.

Så der giver den manglende sikkerhed dig ikke nogen fordel ved et kvik- eller andet online lån frem for et lån i banken. Her handler det i stedet om den rå ÅOP – årlige omkostning i procent af lånet. Og her får du tit lån uden sikkerhed på nettet til samme eller en lavere ÅOP, end du får tilbudt i banken.

Men låner du et større beløb i 100.000-kroners klassen eller mere, bliver det pludseligt relevant at tænke i lån uden sikkerhed. Det sker dog forholdsvist sjældent, at du låner så store beløb online. Men vil du gerne undgå risikoen for at miste f.eks. din nye, brugte bil, er det en måde at sikre dig på. Men du kommer til at betale for det.

Det billigste lån uden sikkerhed

Vil du have det billigste lån uden sikkerhed, kan du med fordel tjekke vores liste over låneudbydere på forsiden.

Find de 3 låneudbydere som tilbyder den laveste ÅOP på den størrelse lån, du har brug for.

Ansøg derefter om lånet hos hver af dem. Så får du både at vide, hvorvidt de i det hele taget vil låne dig pengene, samt hvilken ÅOP de tilbyder dig på dit lån. Det afhænger af din privatøkonomi, hvorfor ÅOP-værdien i praksis kan være meget forskellig fra den, du kan beregne i lånefirmaets låneberegner.

Lån derefter hos det finansieringsselskab, som giver dig den laveste ÅOP. Så har du fundet det billigste lån uden sikkerhed.

Services

  • Forsikring
  • Telefoni
  • A-kasse og fagforening
  • El
  • Konkurrencer
  • Sundhed
  • Bredbånd/Fibernet
  • Bolig
  • Streaming

Nordiclån, Føniks Privatlån, Paymark Finans, L’EASY Minilån, L’EASY Kontantlån, D:E:R Privatfinans, Digi Finans, Ferratum, Lendo, Lendme, Goloan, Sambla, Kreditnu, Arcadia Finans, Mybanker, Hiper, Kviknet, Norlys, Dating, Maxspeed, Telia, JetNet, Djøf, Oister, Eesy, EDC, VitaePro, Mofibo, Bookbeat, Nextory, Podimo.