Brug låneberegneren og spar penge

En låneberegner er lavet som en hjælp til dig, så du kan finde ud af, hvad det vil koste dig at låne penge. Låneberegneren beregner prisen på dit lån ud fra blandt andet det ønskede lånebeløb og den ønskede løbetid. Vores låneberegner kan være et godt hjælpemiddel til, når du skal finde det bedste og billigste lån. Den kan også bruges, hvis du overvejer at låne penge og bare gerne vil vide, hvad et lån kommer til at koste.

Brug vores låneberegner før du ansøger om lån

Inden du går i markedet og ansøger om lån, kan det være fordelagtigt at bruge vores låneberegner. Den kan nemlig give dig et realistisk indblik i, hvad du sandsynligvis skal betale for et lån. Du kan altså bruge den, når du modtager en låneaftale og skal tjekke op på, om vilkårene er gode nok. Får du tilbudt dårligere vilkår, kan noget godt tyde på, at det sms lån du bliver tilbudt, er i den høje ende prismæssigt. Det vil her give mening at ansøge om et eller flere lån mere.

 Stil dig ikke tilfreds med et lånetilbud

Når du sammenligner lån, bør du aldrig stille dig tilfreds med et enkelt lånetilbud – også selvom du har brugt låneberegneren. Der kan nemlig være rigtig stor forskel på låneomkostningerne hos de forskellige udbydere. Vi anbefaler altid at ansøge hos minimum 3 udbydere, så du har et fornuftigt grundlag at sammenligne lån ud fra. Får du kun et lånetilbud kan du ikke vide, om lånet i virkeligheden har nogle gode vilkår. Når du modtager flere lånetilbud, kan du nemt og hurtigt sammenligne kreditomkostninger, ÅOP, renten og dermed få en indikation af, hvad den samlede pris for lånet bliver.

Vi har gjort det nemt for dig hurtigt at sammenligne nogle af markedets bedste lån. Vi har nemlig samlet lån fra landets førende låneudbydere i en nem og overskuelig oversigt. Her kan du hurtigt sammenligne vilkår og krav for de forskellige lån. Bemærk at du først kender den endelige rente, når du modtager en låneaftale. Den bliver nemlig fastsat på baggrund af din kreditvurdering. De viste rente- og ÅOP-intervaller er dog stadig meget brugbare og giver en god indikation af, hvilken udbyder der er billigst.

 Vigtige begreber du skal kende ved brug af låneberegneren

For at få det maksimale ud af vores låneberegner, skal du kende til en række begreber. Det gælder blandt andet ÅOP, kreditomkostninger og løbetiden. Vi uddyber de vigtigste begreber nedenfor.

  • ÅOP

ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent”. Det er et af de absolut vigtigste begreber at kende til, når du skal låne penge. ÅOP fortæller dig nemlig, hvad de årlige omkostninger er ved lånet i procent. Det er meget brugbart, når du skal sammenligne forskellige lån. En fejl mange begår, når de skal sammenligne lån er, at de kun kigger på renten. Det er forkert, fordi der også er andre omkostninger ved et lån. Der kommer som regel gebyrer på, ligesom der også kan blive krævet provision. Gebyrer kan sagtens udgøre et par hundrede kroner hver måned. Dermed er det altså et relativt stort beløb, du kan komme til at betale ekstra, hvis du overser, at lånet har gebyrer. Derfor skal du kigge på ÅOP.

  • Løbetiden

Når du bruger vores låneberegner, skal du skrive i beregneren, hvor lang løbetid du ønsker på dit lån. Løbetiden betyder, hvor lang tilbagebetalingstiden er på lånet. Vælger du for eksempel en tilbagebetalingstid på 36 måneder, så har du 36 måneder til at betale lånet ud.

  • Afdragsfrihed

Når du kigger efter de bedste lån, kan du støde på lån med afdragsfrihed. Når et lån har afdragsfrihed, betyder det, at du kan lave være med at afdrage på lånet i bestemte perioder. Desværre bliver der stadig tilskrevet renter på lånet, men det kan være rart med afdragsfrihed, hvis du er presset på økonomien i en bestemt periode.

  • Kreditomkostninger

Ved brug af låneberegneren er det også væsentligt at kende begrebet ”kreditomkostninger”. Kreditomkostninger giver dig den samme information som ÅOP. Bare ikke i procent men i kroner/øre. Kreditomkostningerne fortæller dig altså, hvor mange penge du skal betale i renter og gebyrer under lånet.

  • Tilbagebetaling

Tilbagebetalingen er et andet essentielt begreb at kende, når du gør brug af låneberegneren. Tilbagebetalingen fortæller dig nemlig præcist, hvor meget du sammenlagt skal betale for dit lån. Det vil sige det lånte beløb plus de eventuelle renter og gebyrer, der måtte komme på lånet. Tilbagebetalingen tager selvfølgelig udgangspunkt i, at du betaler dine afdrag til tiden. Gør du ikke det, bliver lånet hurtigt noget dyrere, end der står i tilbagebetalingen.

 Brug låneberegneren sammen med dit budget

Vi anbefaler altid at lave et budget, før du låner penge. Et budget kan du holde op mod vores låneberegner for at finde de lån, som du har råd til at tage. Når du tager et lån, er det vigtigt, at du har råd til at betale de månedlige afdrag. Gør du ikke det, risikerer du at havne i RKI eller Debitor registret, der er databaser for folk, der ikke har betalt sine regninger. For at være sikker på, at du vælger det rette lån, anbefaler vi altid at lave et budget, hvor du samler dine udgifter og indtægter.

Du kan gennem dit budget finde dit rådighedsbeløb, der er det beløb, du har tilbage efter alle dine udgifter, er betalt. Det er principielt det beløb, du har til at betale de månedlige afdrag på et lån. Vi anbefaler altid at have lidt margin, hvis nu du skulle støde ind i en uforudset udgift. Når du har lavet dit budget, kan du bruge vores låneberegner til at se, hvilke vilkår du kan forvente på et lån ud fra dine kriterier. Når du kender dit rådighedsbeløb fra dit budget, kan du bruge låneberegneren til at finde et lån, der passer til din økonomi.

Låneberegner til forbrugslån

Hvis du går med tankerne om at tage et forbrugslån, kan det godt virke meget forvirrende med de mange forskellige lånetilbud og låneudbydere, der er på det danske marked. Ved brug af vores låneberegner, kan du få et realistisk bud på, hvad prisen for dit forbrugslån cirka vil blive. Det er altid godt at have en prisindikator, før du går på jagt efter det bedste og billigste forbrugslån. Ellers risikerer du at ende med et lån, der er alt for dyrt. Låneberegneren kan også bruges, hvis du gerne vil beregne prisen på et kviklån, SMS lån eller et minilån.

Hvad har indflydelse på et låns pris?

Låneberegneren er et rigtig effektiv, når du skal finde en pris for et lån. Før du optager et lån, kan det også være værdifuldt at vide, hvad der egentlig influerer på et låns pris. Det er der nemlig en del ting der gør.

Først og fremmest har lånets løbetid en indflydelse på lånets pris. I låneberegneren kan du vælge, hvor lang løbetid du ønsker på lånet. Løbetiden influerer på et låns pris, fordi at der bliver tilskrevet flere renter, jo længere løbetiden er. Dermed kan du altså forvente, at kreditomkostningerne stiger, jo længere løbetid du ønsker på et lån. Jo længere løbetid du vælger på et lån, jo lavere vil de månedlige afdrag også blive. Jo længere løbetiden er på et lån, jo flere penge kommer du også til at betale i gebyrer. Betaler du for eksempel 25 kr. i administrationsgebyr om måneden, og du vælger en løbetid på 2 år ekstra, vil du have betalt 600 kroner ekstra udelukkende i gebyrer. Herefter kommer der også renter på det ekstra beløb.

En anden væsentlig ting som har en indflydelse på et låns pris er, hvordan du bliver kreditvurderet. Dermed er der altså ikke 100% sikkerhed for, at den beregnede pris i vores låneberegner også er den pris, som du får tilbudt i sidste ende af låneudbyderen. Låneberegneren tager nemlig ikke højde for, hvordan du bliver kreditvurderet af udbyderne.

Når en låneudbyder skal kreditvurdere dig, kigger de blandt andet på dine boligforhold, din indkomst, din alder samt om du har noget ubetalt gæld. Jo bedre kreditvurdering jo bedre vilkår vil du også få på lånet. Bliver resultatet af din kreditvurdering for dårlig, vil du ikke blive godkendt til at låne penge. Kreditvurderingen er personlig, og derfor er den svær at inddrage i låneberegneren. Låneberegneren kan dog stadig fungere som et fremragende værktøj, når du skal tjekke cirkaprisen på et lån. Den giver dig en forventning om, hvad prisen cirka bliver hos udbyderne.

Hvad koster det at låne?

Låneberegneren er et yderst brugbart værktøj, når du skal finde ud af, hvad det koster at låne penge. Låneberegneren tager højde for en række væsentlige ting ved lånet – blandt andet løbetid, ÅOP og lånebeløbet. Når du præcist skal finde ud af, hvad det koster at låne penge, er det vigtigt, at du ikke kun ser på renten. Kast også et blik på ÅOP’en og kreditomkostningerne. Her bliver der nemlig også taget højde for de gebyrer, der er ved lånet. Har du en lang løbetid på lånet, vil der også være flere måneder at betale gebyrer på et lån. Det har indflydelse på, hvad lånet koster i sidste ende.

Har du spørgsmål til låneberegneren?

Sidder du tilbage med spørgsmål til vores låneberegner, eller ønsker du at blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du låner penge? Så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Det kan enten ske via vores kontaktformular eller gennem vores e-mail. Du kan også læse gode tips om økonomi og lån på vores blog.