SMS lån

Hvis du mangler et hurtig lån på et mindre beløb, så er et SMS lån et oplagt valg. Du kan typisk låne fra 500 kr. og op til 6.000 kr. Enkelte af de aktører, du finder på det danske marked giver også mulighed for at låne mere. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er en låneform, der hovedsageligt er lavet til mindre lån. Til gengæld er der også tale om et lån, der udbetales inden for blot ganske få timer. Derfor er ideelt til dig, der mangler penge lige nu og her.

Endvidere, så er det naturligvis også et lån, der er relativt nemt at blive godkendt til, uanset hvad din situation er. Det skal dog gøres klart, at denne type af lån oftest har en relativt høj ÅOP, da de primært er skabt til, at fungere som en løsning, hvis du mangler penge i skrivende stund, men også hurtigt kan betale lånet af igen. Ofte forholder det sig nemlig således, at lånet har en relativt kort løbetid, hvilket også medfører, at ÅOP kommer til at virke rigtig høj.

Én af de mest markante fordele ved et sådant lån er, at du har pengene på din konto i løbet af ingen tid. Nogle gange går der ikke mere end blot et par minutter. Dertil stilles der heller ikke nogle krav til, at du kan stille en sikkerhed for lånet, hvilket vil være krævet i f.eks. banken. Samtidig betyder det også, at du kan undgå at skulle spørge om hjælp til et mindre lån hos nogle af din nærmeste, hvilket naturligvis ikke er en synderligt flatterende situation, at befinde sig.
Andre emner:

SMS lån – Ansøg i dag og få penge i dag

Hvis du ønsker et hurtigt lån, så er et SMS lån det rette valg. Du kan hurtig og nemt søge om et sådant lån på nettet. Det eneste, det kræver er, at du udfylder en kort formular med dit navn, telefonnummer og dit CPR-nummer. Herefter modtager du blot en besked, hvor du skal bekræfte, at du ønsker at optage et lån og at der er tale om det korrekt beløb. Det betyder naturligvis også, at det er uhyre nemt for dig at ansøge om et SMS lån og få udbetalt pengene.

I modsætning til banklån, hvor både behandlings- og selve udbetalingsprocessen er lang, så vil du modtage pengene fra et SMS lån med det samme. Skal du låne penge i banken, så er det noget, der hurtigt kan vise sig at tage op mod to til tre uger. For mange er det også netop dét, der ligger til grund for, at de vælger at tage et SMS lån i stedet for at gå i banken, da de skal bruge penge her og nu, hvorfor de ganske enkelt ikke har tid til at vente på bankens låneproces.

Årsagen til, at det er markant hurtigere at tage et lån på nettet end at gå i banken er, at du får en markant nemmere låneproces, som er hurtigere at komme i gang hos et online låneselskab sammenlignet med i banken. Går du i banken, så vil du også opleve, at deres låneproces er meget mere omfattende, hvorfor det tager længere tid – og så er det tilmed ikke engang sikkert, at du rent faktisk bliver godkendt og får lov til at låne de penge, du har et ønske om.

Når du har taget kontakt til din bank med en forespørgsel om, at kunne få lov til at låne penge, så vil din bankrådgiver til en start kigge på din årsopgørelser, dine kontobevægelser og derefter vil der blive udregnet et budget for, hvor meget, du faktisk kan få lov til at låne og til hvilken rente. Det er naturligvis også som følge af dette, at der er tale om en meget langsommelig og krævende proces, der – som tidligere nævnt – sagtens kan ende med at tage flere uger.

Hvis du i stedet vælger at tage et SMS lån på nettet, så vil processen være meget nemmere. Deres proces foregår nemlig på både automatisk og elektronisk vis, hvilket betyder, at der reelt set ikke skal være nogle personer fysisk involveret. Når du har sendt din ansøgning, så vil den blive sendt ind til et computersystem, der helt automatisk beregner hvor meget, du kan låne, til hvilken rente og hvilke vilkår, du kan forvente, der er forbundet med lånet.

Det er en proces, der tager blot ganske få sekunder, hvorfor du faktisk kan være heldig, at du modtager dine penge på din konto inden for blot 10 minutter.

 

SMS lån bliver mere og mere populære i Danmark

Der skal ikke være nogen tvivl om, at markedet for SMS lån er under kraftig vækst i øjeblikket. Der er flere og flere udbydere, der tager dem til sig og lægger mere fokus på dem. Det er dog også noget, der betyder, at der er kommet mange nye aktører til, hvorfor du kan risikere, at det ikke er alle udbyderne, der virker lige bekendte. Det er dog ikke noget, der bør skræmme dig væk fra at tage imod et tilbud fra ukendte udbydere, da du skal samle flere mulige tilbud.

Her i landet forholder det sig nemlig således, at det danske Finanstilsyn holder øje med, at der ikke er nogle af de mange udbydere, der gør brug af uetiske eller ulovlige metoder, når de låner penge til danske forbrugere. Derfor kan du også være ganske rolig med hensyn til dette. Finanstilsynet hovedopgave er nemlig tilsyn med finansielle virksomheder, som de mange låneudbydere også hører ind under, hvorfor du kan være helt og aldeles sikker og rolig.

Hvis du låner af en dansk virksomhed, så kan du derfor også være helt rolig. Det skal desuden også nævnes, at der er nogle låneudbydere, der er ejet af nogle af de større danske banker. De er blevet oprettet med henblik på, at have en låneplatform på nettet, der fungerer på samme måde som de andre låneformidlere. De vil derfor været ejet af en bank, men de vil dog operere under andre virksomhedsnavn end deres eget.

Typisk løbetid på 30 dage

Som der også tidligere er givet udtryk for, så har et SMS lån en relativt kort løbetid. Derfor er det også lavet til dig, der skal bruge penge nu og f.eks. kan betale tilbage i næste måned. Oftest forholder det sig således, at du skal betale lånet tilbage efter 30 dage. Derfor er det også ekstra vigtigt, at du i forbindelse med denne type af lån sikrer dig, at du har råd til at betale hele beløbet tilbage inden for kort tid, da du ellers kan ende med store renter og høje gebyrer.

Derfor er det heller ikke sikkert, at det er en god idé, at du bruger et SMS lån til at låne f.eks. 10.000 kr., hvis du ikke er sikker på, at du kan spare dem op i løbet af 30 dage eller du har en indkomst, der kan sikre dig, at du faktisk kan betale dem tilbage i løbet af de 30 dage. Det er kun ganske få personer, der faktisk kan tage 10.000 kr. ud af deres budget inden for 30 dage. Det er med til at understrege vigtigheden af, at du skal være meget varsom med denne type af lån.

Der er mange af lånevirksomheder, der tilbyder kunder, der ikke kan betale inden for 30 dage, at forlænge deres lån, men det er dog vigtigt, at det er gjort helt klart, at renten bestemt ikke bliver lavere i et sådant tilfælde. Derfor er det også en god idé, at du overvejer at se nærmere på f.eks. et lille kviklån, hvis du skal låne fra 10.000 kr. op og efter. Det skyldes, at kviklån typisk har både en længere løbetid og dertil også en mindre rente, da lånebeløbet ofte er større.

Kan jeg tage et gratis SMS lån?

I og med, at der er en rigtig stor konkurrence på det danske marked, når det kommer til SMS lån, så er der også rigtig mange af de udbydere, du finder på det danske marked, der gør alt, de kan for at skille sig ud fra mængden. Hos blandt andet Vivus og Ferratum har de valgt at skille sig ud fra mængden på yderst markant vis, hvor der ikke er mange andre, der kan være med. Som ny kunde får du nemlig et lån, der er helt rente- og gebyrfrit de første 30 dage.

Mere specifikt, så er det som ny kunde muligt at få et rentefrit lån på helt op til 6.000 kr. hos Vivus, mens det hos Ferratum faktisk lyder på helt op til 15.000 kr. Det er begge to tilbud, derer værd at overveje, hvis du står over for, at skulle bruge penge med det samme og derfor ønsker at tage et SMS lån. Det skal dog gøres klart, at det kun er gratis, hvis du rent faktisk betaler lånet tilbage inden for 30 dage, da der ellers vil komme både renter og gebyrer på.

Få et SMS lån uden at stille sikkerhed

Når du låner penge i banken, så er det meget normalt, at det bliver krævet, at du kan stille en form for sikkerhed, for at få bevilget det respektive lån. I forvejen er det svært at få lov til at låne penge i banken, men hvis du ikke ejer en bolig, en bil eller har andre typer af værdier, så bliver det nærmest umuligt for dig at få et lån i banken, da der er rigtig mange af de danske banker, der ganske enkelt kræver, at du kan stille en sikkerhed i én eller flere af dine værdier.

Grunden til dette er, at det kan forsikre banken om, at de kan få deres lån udlignet, hvis de har sikkerhed i en bil, bolig eller noget helt tredje, der har en høj værdi, hvis det skulle hænde, at låntager ender i en situation, hvor han eller hun ikke kan betale lånet tilbage. I et sådant tilfælde har banken dermed også retten til at sælge deres bolig, bil eller hvad end, der er blevet stillet som en garanti for lånet. Har du ikke noget, du kan stille som sikkerhed; ikke noget lån.

Heldigvis forholder det sig heldigvis således, at der ikke skal stilles nogen sikkerhed, hvis du har planer om, at skulle optage et SMS lån. Derfor er det heller ikke krævet, at du har noget, du kan stille som sikkerhed for lånet, hvilket er dét, der afholder mange for at blive godkendt til et lån i deres bank.

De hyppigste grunde til at optage et SMS lån

Der kan selvfølgelig være rigtig mange årsager, der ligger til grund for, at man vælger at tage et SMS lån. Særligt fordi der er tale om et lån, hvor du får en udbetaling af de penge, du har lånt stort set med det samme. Hvis det er noget, du overvejer at gøre, så er én af de mest væsentlige overvejelser altid om det reelt set er nødvendigt for dig, at optage det respektive lån. Nedenfor kan du læse en række af de mest hyppige årsager til, at folk vælger et sådant lån.

  • Det kan eksempelvis være som følge af en uforudset regning, der skal betales. I et sådant tilfælde er et SMS lån en god hjælp, da du kan betale din regning med det samme og dermed undgå rykkere og så videre.
  • Det kan være, at der på anden vis er opstået en uforudset engangsudgift som eksempelvis en tur på værkstedet med bilen eller et fjernsyn, der er gået i stykker og som derfor også skal udskiftes.
  • Hvis du i en måned får udbetalt mindre i løn end, du havde regnet med og derfor ønsker at supplere op ved at tage forskud på næste måneds løn. Det fungere blot ved, at du betaler SMS lånet i måneden efter.
  • Hvis du har fundet en eller flere forbrugsgenstande, du har lyst til at købe, men som du ikke har råd til. I et sådant tilfælde skal du dog overveje det meget nøje og finde ud af, om der ikke er andre muligheder.
  • Mange bruger desuden også et SMS lån til at kunne betale for f.eks. en ferie, der er blevet lidt dyrere end forventet. Ligesom punktet ovenfor, så er det i en sådan sammenhæng, du virkelig overveje dit valg.

I denne forbindelse skal det nævnes, at uanset hvad, der ligger til grund for, at du vælger at optage et SMS lån, så er det meget vigtigt, at du er sikker på, at du er i stand til at udligne lånet igen måneden efter. Er du helt sikker på, at det er noget, du er i stand til, så er det naturligvis slet ikke noget problem, at du vælger at optage et SMS lån, hvis du også blot er opmærksom, at det selvfølgelig er en relativt dyr måde at låne penge på, da både gebyr og renter er høje.

Hvilke krav stilles der, hvis jeg vil tage et SMS lån?

Hvis du har planer om, at skulle optage et SMS lån, så er der selvfølgelig nogle krav, der skal overholdes. I og med, at hele idéen bag dette lån er, at det skal være hurtigt og nemt, så er der ikke nær så mange krav som til andre lån. Der er ikke nogle krav om, at du skal videregive oplysninger som f.eks. din årsopgørelse, dine seneste lønsedler og stille en form for sikkerhed, inden du kan få bevilget et sådant lån, som det eksempelvis gør sig gældende i de danske banker.

Da der også stilles meget få krav, når du skal låne penge på denne måde, så vil du dermed også kunne forvente, at der er tale om en kortere behandlingsproces, der lige netop er målet for udbyderne. Dog skal det gøres klart, at der stadig vil blive krævet nogle oplysninger af dig, når du skal låne penge, men ikke nær så mange som bankerne kræver. Det er dog forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad de kræver af dig, når du skal låne, men nedenfor er nogle eksempler:

  • Alder: Det er meget normalt, at der stilles et eller andet krav til din alder. Du skal selvfølgelig være myndig (18 år eller derover), men nogle steder er kravene en tand strengere. Der er f.eks. nogle steder, hvor det er et krav, at du er 21 år, mens der også er enkelte aktører, der ikke ønsker at låne ud til personer, der endnu ikke er fyldt 23 år.
  • Indkomst: Dertil er der også nogle aktører, der gerne vil have indblik i din indkomst, inden de låner dig penge. Eksempelvis kan det kræves, at husstanden har en indkomst, der lyder på over 200.000 kr. om året. Det er et tal, der gør sig gældende, uanset om du bor selv eller har en samlever. Dette gøres for at sikre lånefirmaet, at lånet kan betales tilbage.
  • Arbejde: Der er også nogle låneudbydere, der kræver, at du har et fast arbejde, hvis du har i sinde at låne penge hos dem. Hvis du ikke har det, så kan du risikere, at din ansøgning bliver afvist hos nogle af de låneselskaber, du vælger at søge hos. Der findes dog bestemt også udbydere, der er villige til at låne penge til folk, der ikke er i arbejde.
  • Lønseddel: Det er meget sjældent, men nogle steder kan det også være krævet, at du skal fremvise din seneste lønseddel som et bevis på, at du har et arbejde og dermed også en indtægt herfra. Det betyder også, at hvis du ikke kan fremvise en gyldig lønseddel som bevis på, at du har en fast indtægt, så kan der ikke stilles nogen garanti ved, at du få lov til at låne hos nogle af udbyderne.
  • RKI: Hos hovedparten af de låneudbydere, du kan finde på det danske marked, der også tilbyder SMS lån, er der krav til, at du ikke må være registreret som dårlig betaler hos RKI, i Debitor Registeret eller andre steder. Der er nogle enkelte udbydere, der fortsat kan låne dig penge, hvis du står registreret ét af stederne, men du skal dog være klar over, at det er til markant højere rente og med flere gebyr pålagt.

På trods af, at du faktisk lever op til alle de krav, der er blevet beskrevet ovenfor, så er det fortsat ikke sikkert, at et SMS lån er den rette løsning. Der findes mange andre typer af forbrugslån på det danske marked, der i mange sammenhænge også giver bedre mening end et SMS lån. Det er kun, hvis du skal bruge en mindre sum penge her og nu, som du kan være helt sikker på, at du kan betale tilbage inden for 30 dage, at du skal vælge at optage et SMS lån.

Hvis du har planer om, at skulle låne et større beløb, så er det sjældent, at det faktisk giver mening overhovedet at have et SMS lån med i overvejelserne. Der er mange andre forbrugslån, som har en næsten lige så hurtig udbetalingstid, så hvis det ikke er et mindre beløb, så bør du se i andre retninger. Til en regning, der f.eks. skal betales på stedet, så er et SMS lån nok den bedste løsning, men sørg altid for at sammenligne de mange mulige løsninger.

Kan jeg tage et SMS lån som 18-årig?

I skrivende stund er det simpelthen ikke muligt for dig at låne penge via et SMS lån, hvis du kun er 18 år gammel. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan låne penge, når du er 18 år gammel, da du sagtens kan finde et sted, hvor du kan låne penge som 18-årig, men det er dog ikke muligt at låne penge via et SMS lån. Både LånLet, Santander, SparXpress og Selene Finans tilbyder dog forbrugslån til personer, der er fyldt 18 år, men – som sagt – ikke SMS lån.

Det betyder også, at hvis du skal låne et mindre beløb, så skal du i stedet søge i retning af et kviklån el.lign. Hvis du har planer om, at skulle tage et SMS lån, så bliver det markant nemmere af, at du er fyldt 21 år. Det skyldes, at der er flere personer i denne alder, der er begyndt at tjene penge ved siden af deres studie eller tilmed er blevet færdig med deres studie og allerede er i gang med at arbejde. Nogle steder er det dog et krav, at du som minimum er fyldt 23 år.

Ofte stillede spørgsmål vedr. SMS lån

SMS lån er relativt nyt på det danske marked. Det er også en lånetype, der adskiller sig fra mange af de andre typer af lån, der kan findes på det danske marked. Det betyder, at der er mange, der er i tvivl om flere aspekter ved et sådant lån. Nedenfor kommer vi ind på nogle af de gængse spørgsmål, der hyppigt stilles i forbindelse med SMS lån.

Er det sikkert at tage et SMS lån?

Hvis blot du sørger for at tage lånet fra én af de mange danske udbydere, så er det ikke noget problem. Så er du nemlig sikker på, at de er under tilsyn fra Finanstilsynet, så du dermed også kan være sikker på, at de overholder alle gældende lovgivninger på dette område.

Hvor mange penge kan jeg låne?

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, men det er dog meget normalt, at du kan låne op til 6.000 kr. Der findes dog enkelte udbydere, som kan tilbyde dig et lån, der byder på et højere lånebeløb. I en sådan forbindelse er det oplagt, at du bruger lidt tid på at sammenligne markedets mange løsninger, så du kan finde det bedste lån for dig.

Hvornår får jeg pengene udbetalt?

Der er mange udbydere, der reklamerer med, at de er i stand til at udbetale penge allerede samme dag. Der kan dog være enkelte undtagelser. Hvis du eksempelvis ansøger om et lån uden for arbejdstiden, så er det forventeligt, at du først kan få pengene udbetalt dagen efter, når folk igen møder ind på arbejde.

Langt de fleste ansøger, der bliver sendt ind til de mange låneudbydere bliver behandlet i løbet af blot ganske få minutter eller tilmed sekunder. Herefter bliver de sendt videre i processen. I denne forbindelse skal det dog igen understreges, at det kun er noget, der vil være muligt inden for arbejdstiden.

Er det for dyrt at optage et SMS lån?

Der går selvfølgelig rigtig mange rygter om, at det er for dyrt at optage et SMS lån. Faktum er dog, at det ikke er dyrere end, hvad der er aftalt, når du indgår din aftale med låneudbyderen. Hvis du ikke kan overholde den aftale, du har lavet i forhold til betaling og dermed også indfrielse af lånet, så er det, det hurtigt ender med at blive dyrt.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du ikke skal være bange for at blive snydt, som der også er givet udtryk for tidligere. Da det danske Finanstilsyn holder tæt øje med alle de mange låneudbydere, der kan findes på det danske marked og i samme ombæring sørger for, at disse aldrig laver overtrædelser, så er der ikke noget at være bange for.