Lån med udbetaling 24/7

Lån med udbetaling 24/7 – altså lån med hurtig udbetaling – kan være et must, hvis du står i en presset situation, og f.eks. skal bruge penge til et nyt køleskab eller en uventet reparation på bilen. Men faktisk har hovedparten af alle låneudbydere hurtig udbetaling i dag – lige bortset fra et par stykker, som enten tager ekstra for det, eller trækker udbetalingen i op til en uge.

Lån med udbetaling 24/7 – var tidligere en vigtig konkurrenceparameter for låneudbyderne på nettet.

For dengang kunne der godt være ekstra ventetid på pengeoverførslerne mellem de forskellige banker. Men betalte låneudbyderen et gebyr for det, kunne det oftest godt lade sig gøre.

Så derfor kunne de snildt tillade sig at tage lidt mere i etableringsgebyr for lånet. Eller bruge det som en måde at tryne konkurrenterne på.

Hvor hurtig er hurtig udbetaling 24/7

Men i dag foregår stort set alle pengeoverførsler – selv mellem forskellige banker – nærmest øjeblikkeligt. Derfor er der reelt set ingen grund til at gå efter låneudbydere, som tilbyder hurtig overførsel af lånebeløbet, hvis de kan godkende dig til lånet.

For typisk vil du have pengene på kontoen samme eller næstfølgende bankdag alligevel. Ja, har du samme bank som låneudbyderen, kan pengene ligefrem være på din konto få minutter efter, du har underskrevet lånedokumentet med dit MitID.

Uden at du har behøvet at betale ekstra for den hurtige ekspedition.

Nogle tager stadig gebyr for hurtig udbetaling 24/7

Der er dog fortsat låneudbydere, som tager et ekstra gebyr for at overføre pengene hurtigt til din konto. Men selv om du betaler gebyret, får du dog ikke pengene hurtigere af den grund. Du har bare fået et dyrere lån.

Derfor anbefaler vi ikke, at du krydser valgmuligheden af hos de låneudbydere, som tilbyder ”hurtig udbetaling” mod et ekstra gebyr.

Andre holder længere på pengene

En anden låneudbyder har valgt at gå den stik modsatte vej. Her får du up front at vide, at du tidligst kan få pengene udbetalt 7 dage efter, du er blevet godkendt til et lån.

Oprindelig blev det anset som et forsøg på at dæmme op for beskyldninger om, at firmaet gjorde det for nemt og bekvemt at låne. Derved var der større risiko for, at folk endte i en kedelig gældsspiral, fordi det var nemt og hurtigt at låne penge hos dem.

Men efter at de har forladt markedet for smålån, har de alligevel bibeholdt ventetiden på 7 dage. Sandsynligvis ud fra en nøgtern risikovurdering. For dem som oftest har akut brug for penge, er tit dem, som har en dårlig økonomi – og derfor har brug for et hurtigt lån til at dække akutte krav fra andre kreditorer.

Tjek hvor hurtig udbetaling, låneudbyderen har

Så har du brug for hurtig udbetaling, behøver du sådan set ikke vælge en specifik låneudbyder, eller betale ekstra for det.

Men tjek alligevel, hvor hurtigt pengene kan forventes at være på kontoen. For som sagt har – i hvert fald indtil videre – en enkelt låneudbyder bevidst forlænget udbetalingsperioden. Derfor kan flere nemt forventes at få samme ide.