Find dit lån her i dag
- Vi hjælper dig!

Find dit lån her i dag
- Vi hjælper dig!

Vælg dit ønskede lånebeløb

kr

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb 50.000 kr. Løbetid 6 år. Variabel debitorrente 5,90 – 15,20%. ÅOP 6,52 – 15,92%. Etb. omk. 975 kr. Samlet beløb, der skal betales tilbage 62.003 – 81.253 kr.

Lån uden sikkerhed – hvad vil det sige?

Hvad er et lån uden sikkerhed? Hvad har det af fordele og ulemper, og hvorfor er der egentlig nogen, som gerne vil låne penge til mig uden at kræve sikkerhed for lånet? Få svar på næsten alle dine spørgsmål om lån uden sikkerhed.

Fælles for alle de lån, du kan optage på nettet, er, at der ikke stilles krav til dig om at stille sikkerhed for lånet. Det betyder, at du ikke behøver stille det du låner til – eller noget andet værdifuldt – som sikkerhed for de penge, du låner. Altså risikerer du ikke, at finansieringsselskabet kommer og henter det, du har købt for de penge, du har lånt.

Fordele og ulemper ved lån uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed har både fordele og ulemper for dig som forbruger.

Fordele ved lån uden sikkerhed

En af de største fordele – at du ikke risikerer at miste det, du har købt for lånet – har vi allerede nævnt. En anden – og nok endnu større – fordel er, at du kan få lånet bevilliget, selv om du ikke har noget at stille som sikkerhed. Den var ikke gået, hvis du ville låne et større beløb i banken.

Endelig har du ikke nogen udgifter til tinglysning af sikkerheden på lånet.

For skal noget stå som sikkerhed for et lån, skal det tinglyses pant i det. Derved er aftalen om panten for lånet dokumenteret i tingbogen. Det betyder, at du kan blive retsforfulgt og få inddraget det, du har stillet som sikkerhed, hvis du ikke kan betale lånet tilbage.

Tilsvarende kan du også blive sagsøgt af låneudbyderen, hvis du sælger det, du har stillet som pant for et lån, før lånet er betalt tilbage.

Ulemper ved lån uden sikkerhed

Ulempen er, at det bliver mere risikabelt for låneudbyderen at udlåne penge til dig – netop fordi finansieringsselskabet ikke har nogen sikkerhed for lånet.

Den risiko tager låneudbyderen sig selvfølgelig betalt for, ved at kræve en højere rente på lånet. Så fordi et lån på nettet er uden sikkerhed, er det også et dyrere sted at låne penge end i banken.

Er lån uden sikkerhed altid dyrest?

Alligevel kan du sagtens finde lån på nettet, der er konkurrencedygtige med rentesatsen på et tilsvarende lån i banken. Særligt, hvis der er tale om et egentligt forbrugslån, hvor værdien af det, du låner til, er så lav – eller ikke eksisterende – at det ikke kan bruges som sikkerhed for lånet.

For her vil banken oftest tage en ekstra høj rente, fordi de anser lånet for unødvendigt og ekstra usikkert, netop fordi det ikke er muligt at få sikkerhed for lånet.

Men for nettets finansieringsselskaber er det business-as-usual. Så derfor vil traditionelle forbrugslån næsten altid være billigere i rente og ÅOP på nettet end i banken.

Hvorfor vil nogen låne penge ud uden sikkerhed

Men hvorfor vil nogen i det hele taget låne penge ud uden at få sikkerhed for lånet?

Det skyldes et ønske om at være hurtigere til at behandle låneansøgningerne og udbetale pengene end bankerne. For sikkerhedsstillelsen kræver som allerede nævnt, at der tinglyses pant på lånet. Det tager tid, og fordyrer lånet.

Så ved at tage en iskold vurdering af, hvor meget større risiko de løber – og tage sig betalt for det – og hvor mange flere kunder de kan få på hurtig udbetaling af lånet, har låneudbyderne valgt at køre med lån uden sikkerhed på alle slags lån på nettet.

Services

  • Forsikring
  • Telefoni
  • A-kasse og fagforening
  • El
  • Konkurrencer
  • Sundhed
  • Bredbånd/Fibernet
  • Bolig
  • Streaming

Nordiclån, Føniks Privatlån, Paymark Finans, L’EASY Minilån, L’EASY Kontantlån, D:E:R Privatfinans, Digi Finans, Ferratum, Lendo, Lendme, Goloan, Sambla, Kreditnu, Arcadia Finans, Mybanker, Hiper, Kviknet, Norlys, Dating, Maxspeed, Telia, JetNet, Djøf, Oister, Eesy, EDC, VitaePro, Mofibo, Bookbeat, Nextory, Podimo.