Sådan forbedrer du din kreditvurdering, inden du ansøger om et kviklån

Skal du bruge et kviklån? Så skal du være klar over, at kviklånsloven har sat grænser for låneudbydernes indtjening på de hurtige lån på nettet. Det har gjort finansieringsselskaberne mere påpasselige med, hvem de låner penge ud til. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at din økonomi tager sig bedst muligt ud, når du skal søge om et kviklån.

Kviklånsloven fra 2020 trak tæppet væk under lånemarkedet på under 10.000 kroner. Derfor er mange af dem, som tidligere gik efter at tage mange små lån, begyndt at søge om de større lån. Det er folk, som typisk også har sværere ved at betale lånene tilbage, fordi de tit lånte sig frem ved at tage nye smålån hele tiden.

Derfor er de finansieringsselskaber, som tilbyder kviklån på nettet, blevet mere grundige med at undersøge din økonomi, når du søger om et lån.

Det betyder, at du skal være opmærksom på at optimere de parametre, som du bliver vurderet på, inden du ansøger om kviklånet.

De 3 vigtigste kreditvurderingsparametre for kviklån

I praksis er det svært at rette op på en dårlig kreditvurdering. For finansieringsselskaberne ser på det samlede billede – og er der rod i særligt 3 bestemte parametre, bliver de forsigtige.

Derfor bør du løbende sørge for at:

  • Have et højt rådighedsbeløb hver måned, så låneudbyderne kan se, at du har råd til at betale dit lån tilbage. Det gør du ved at holde de faste omkostninger på et minimum.
  • Betale dine regninger til tiden, og sørge for at indgå aftaler med dem, du ikke har råd til at betale. Så mindsker du risikoen for at blive stemplet som dårlig betaler.
  • Sørge for at indfri dine lån – enten til tiden eller gerne før tid, hvis du kommer til uventede penge. Samt generelt stifte så lidt gæld som muligt.

Som du kan se, er det ikke noget, du lige kan rette op på i en fart. Eller noget du kan skjule. For både finansieringsselskaber og banker trækker oplysninger om dig og din økonomi fra såvel SKAT, den bank du benytter i dag og en lang række forskellige kreditvurderingsselskaber og andre tjenester, som indsamler oplysninger om os og vores forbrug.

Rettidig omhu øger dine muligheder for at blive godkendt til et kviklån

Derfor bør du hele tiden sørge for at optimere på de 3 parametre, så din økonomi altid ser godt ud.

Det gør du f.eks. ved:

  • Løbende at gennemgå alle dine faste udgifter, og se, om du kan få f.eks. forsikringer og internet- og mobilabonnement til en billigere pris. Samt måske finde et billigere sted at bo, og ændre på dyre vaner.
  • Sørge for at sætte dine regninger til betaling i netbanken, så snart du modtager dem. Og kontakte dem, som du ikke har råd til at betale til tiden, og indgå en afdragsaftale, du ved, du kan overholde.
  • Betale lån ud før du bruger de penge, du har arvet, vundet eller fået tilbage fra SKAT på ferier, fornøjelser og forbrugsgoder. Samt vælger at spare op til det, som ikke er absolut livsnødvendigt at låne til.

Det kan godt være, det lyder som et kedeligere liv. Men det er rart at vide, at den dag du virkelig har brug for et kviklån, har du en større chance for, rent faktisk at kunne få lånet.