Hurtigt lån trods RKI?

Er du havnet på listen over dårlige betalere hos et af de danske kreditvurderingsbureauer? Så er den nemmeste måde at komme ud af det på at lave en betalingsaftale med det firma, som har anmeldt dig. Så kan du komme af med din status som dårlig betaler, og kan bl.a. låne penge igen.

Det er en ærlig sag at være havnet i Experian – det tidligere RKI – fordi du ikke har kunnet overholde betalingsbetingelserne for et lån eller noget, du havde købt på afdrag.

Men lad være med at tage et hurtigt lån på trods RKI-optagelsen, for at betale det, du skylder vedkommende. For er der tale om et lån, er det faktisk forbudt.

Derfor er det meget svært at finde en låneudbyder, som vil låne penge til dig, hvis du har status af dårlig betaler. For et RKI-tjek er en fast del af de mange forskellige tjek, som finansieringsselskaberne foretager, når de vurderer din kreditværdighed. Det foregår helt digitalt. Det er derfor låneudbyderne kan give dig et hurtigt svar på din låneansøgning.

Sådan slipper du ud af RKI

Den eneste måde at komme ud af en registrering som dårlig betaler, er ved at indgå en afdragsordning med det firma, som har meldt dig som dårlig betaler. Og overholde den.

Så snart du ikke skylder firmaet penge mere, skal de nemlig afmelde din registrering hos det kreditvurderingsbureau, som de har anmeldt dig til.

Det eneste andet alternativ er, at du venter i 5 år. Så forældes registreringen.

Men hvem har lyst til at sætte sin fremtid på standby så længe.

Sådan undgår du at blive registreret som dårlig betaler

Derfor er det en god ide, altid at reagere hurtigt og høfligt på de betalingspåmindelser og trusler om inkasso, som du modtager.

Kan du overtale firmaerne til indgå en betalingsaftale med dem, inden du ryger til inkasso, slipper du oftest også for at blive registreret som dårlig betaler.

Hvem kan anmelde dig som dårlig betaler

Alle private, finansielle eller offentlige myndigheder kan anmelde dig som dårlig betaler.

Private virksomheder kan indgive anmeldelse, helt uden at det behøver at komme i retten. Dog gælder det, at de først må anmelde dig som dårlig betaler, hvis:

  • Beløbet overstiger bagatelgrænsen på 200 kr.
  • Du har modtaget 3 skriftlige rykkere
  • Du er blevet advaret om inkasso og RKI
  • Du ikke bestrider kravet eller allerede har klaget

Finansielle virksomheder må først registrere dig som dårlig betaler, hvis du skylder dem mere end 1000 kroner og sagen har været i fogedretten eller gennem en civil retssag.

Skylder du mere end 7.500 kroner til det offentlige, må de også anmelde dig som dårlig betaler. Dog først 4 uger efter at de har advaret dig om det.

Hold den gode tone

Går det galt, er det vigtigt, at du fortsat optræder åben, høflig og imødekommende. For kun ved at gå i dialog med de firmaer, du skylder penge, kan du slippe af med registreringen i RKI.

Er du først registreret som dårlig betaler, bør du også tage kontakt til de andre firmaer, som du skylder penge. Derved kan du undgå, at de får en negativ overraskelse, og vil forsøge at forcere inddrivelsen af de penge, du skylder dem.

Så er uheldet ude: Arbejd målrettet på at afdrage gælden. Så kan du hurtigere få din kreditværdighed igen.