Nye kviklån i 2022? – Nej, lavere renter!

Markedet for kviklån er forandret for altid. De små, dyre lån på kassekreditlignende vilkår er væk. Det har fået efterspørgslen på de lidt højere kviklån til at stige, samtidig med at der er kommet endnu flere udbydere til. Det har givet lavere renter på kviklån, og nye muligheder for at få afdragsfrie perioder.

Her to år efter det nye loft over udlånsrenten på kviklån blev indført, har lånemarkedet igen fundet sine egne ben.

Og det er forandret for altid!

Væk er de gamle sms- og andre smålån på under 10.000 kroner, som blev udbudt på kassekreditlignende vilkår til noget, som bedst kan betegnes som tårnhøje ågerrenter. Det samme er de fleste af de lånefirmaer, som udbød dem. For med et ÅOP-loft på 25 % på de lån, der må markedsføres, var det svært at få økonomi i forretningen.

Andre af de gamle udbydere af smslån har kastet sig over kviklån på højere beløb – eller intensiveret deres tilstedeværelse i det marked.

Samtidig er der kommet både flere nye låneudbyder og låneformidlere til. For kviklånsmarkedet har altid været lukrativt. Derfor er der flere, som bliver ved med at forsøge sig.

Nye kviklån fås til lavere renter

Det har – i hvert fald for nu – givet lavere renter på nye kviklån. For det er et af de eneste steder, du kan skille dig ud fra konkurrenterne. Og låneudbyderne ved jo godt, at vi uddanner låntagerne til at bruge ÅOP, når de skal sammenligne lån på samme beløb og løbetid. Og netop ÅOP har rentsatsen stor indflydelse på.

Det lån, som har den laveste ÅOP, er det, som er billigst. Punktum! Basta! Bum!

Enkelte låneudbydere vælger også at sænke gebyrerne. For det er en anden faktor, som har indflydelse på ÅOP. Men det er samtidig med til at udhule deres forretning på sigt.

Flere muligheder for afdragsfrie perioder på kviklån

Derfor er der rigtig mange udbydere af kviklån, som i stedet har skuet op for mulighederne for afdragsfrie perioder på deres kviklån. Det er en anden populær måde at trække kunder til på.

Men som kunde skal du bare huske på, at der stadig løber renter på i den afdragsfrie periode – medmindre afdragsfriheden betyder, at du kun skal betale renterne i de afdragsfrie måneder.

Hvorom alting er, udskyder du bare tilbagebetalingen af dit lån. Det betyder, at du skal slås endnu længere med at finde plads til afdragene i privatøkonomien. Og så kan et par afdragsfrie måneder – eller længere tid til første afdrag – være nok så sjove, mens de står på.

Men regningen skal stadig betales!

Kviklån – skal, skal ikke?

Så har du behov for et kviklån, er det et godt tidspunkt at tage det på netop nu.

For med stigende renter på boligmarkedet og farvel til negative renter på indlån, går der ikke længe, før vi også må forvente, at renterne stiger på kviklånene – ligesom alt andet.